FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ IVANA IVANOVIC/ nr

Hrvatska u petak slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja. Međutim, ni ova godišnjica Oluje nije mogla proći bez nepotrebnih incidenata.

Kako piše, N1 Hrvatska,  protiv 15 osoba podnesen je predlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske sproveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. avgusta 2022. godine u Kninu, tokom obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i godišnjice Vojno policijske operacije Oluja, svojim ponašanjem ispunili obeležja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o grupi od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimerenog sadržaja na javnom mjestu gde je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

PROČITAJTE JOŠ

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podneti Optužni predlog Prekršajnom odeljenju Opštinskog  suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je šibensko-kninska policija.

Premda policija u saoptenju ne navodi izričito o kakvim se uzvicima radi, kamere N1 zabeležile suuzvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Kao i prethodnih godina u Knin je s grupom pristalica stigao i predsednik udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

BONUS VIDEO: Marko Skejo opet u Kninu klicao Za dom spremni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar