Na svečanosti povodom godišnjice akcije Oluja, koja se u ovoj državi slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i ovog puta se dogodio sramni incident čiji je glavni akter, kao i prethodnih godina Marko Skejo bivši komandant HOS-a koji je sa grupom svojih pristalica uzvikivao "za dom spremni".

Ono što je još šokantnije od Skejovog ispada, je to što su gotovo svi prisutni aplaudirali i zajedno sa njim uzvikivali ovaj pozdrav, piše Jutarnji list.

Podsetimo, proslava „Oluje“ je počela budnicom u Kninu u 6.30 časova ujutru. Dva sata kasnije na događaj su pristigli najviši državni zvaničnici Hrvatske. Vence su kod položili hrvatski predsednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković gradonačelnici Zagreba i Splita Tomislav Tomašević i Ivica Puljak, predsednik parlamenta Gordan Jandroković, kao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Pročitajte još:

Buru u hrvatskoj i srpskoj javnosti podigao je govor Plenkovića, koji je rekao da je njegova zemlja ponovo na meti „jadnih i jalovih optužbi o proterivanju Srba“ duboko uznemirila našu javnost.

Premijer Hrvatske je rekao i da poznato je da ih je srpsko rukovodstvo sporazumom sa Beogradom nateralo na odlazak.

„Nećemo dozvoliti oslobodilački i pravedni karakter otadžbina dovedena u pitanje, niti ćemo dozvoliti da sebe optužuju naši heroji”. Ponosni smo što štitimo prava nacionalnih manjina. Nažalost, Srbija ne sarađuje ni po pitanju nestalih lica ni po pitanju kampova na teritoriji Srbije“, rekao je Plenković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)