Foto: Shutterstock

Restoran u italijanskoj Liguriji izazvao je bes svoje gošće i, naknadno, šire javnosti nakon što je naplatio dva evra za korišćenje dodatnog, praznog tanjira, što je jasno iskazano i na računu, piše Slobodna Dalmacija.

Blogera Selvagia Lukareli zamolila je konobara za prazan tanjir kako bi mogla da podeli jelo sa svojom ćerkom. Ali, kad je pogledala račun i videla da su joj to – posebno naplatili. Naveden je kao „tanjirić za deljenje“.

Restoran se nalazi na ekskluzivnom mestu u Đenovskom zalivu, gde se plaćanje postavljanje stola odnosno „kuver“ podrazumeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer je naknada za prazan tanjir naplaćena i pored toga.

„Kuver“ je naplaćen 7,5 evra plus ova dodatna dva, a ukupni račun došao je 55,5 evra, prenosi Slobodna Dalmacija.

Italijanski mediji osudili su restoran zbog naplaćivanja tanjirića pored „kuvera“. Čak je i guverner Ligurije Đovani Toti osetio potrebu da osudi ovakvu praksu restorana: „Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu.“

Vlasnici restorana, međutim, ponudili su neverovatno obrazloženje: „Sto je za troje, a jeli su za jednog, a neko pere i to posuđe.“

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnica Ida Germano (76) je objasnila: „Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došle njih dve odrasle osobe i dete. Naručili su samo jedan tanjir testenine s pestom i jedan s prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjiriće za to oboje. Dakle, imali su ukupno četiri tanjira, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i pranje posuđa“.

No, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, nisu baš nikog uverili u opravdanost ovakve prakse.

Do ove rasprave došlo je kratko nakon što je još jedan italijanski restoran na jezeru Komo zapanjio javnost time što je, takođe s dva evra, naplatio – sečenje sendviča napola.

BONUS VIDEO: