Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručuje da je zemlja u dubokoj institucionalnoj, političkoj i nedovoljno vidljivoj ekonomskoj krizi. Jedini izlaz iz te sutuacije su, kaže, vanredni parlamentarni izbori. Gostujući u emisiji "Argumenti", na RTCG, Đukanović je komentarisao i izbor sudija Ustavnog suda i poručio da je DPS spreman za dijalog, prenosi portal RTCG.

„Mi taj kvorum možemo veoma brzo da obezbijedimo, ako postoji politička volja, ako su nam isti ciljevi, ako želimo da Crna Gora bude funkcionalna i da nastavi evropskim putem… Onda, do tog dogovora možemo veoma brzo doći“, istakao je Đukanović.

„Učinili smo njegov ishod zavisnim od političke volje parlamentarnih partija. Danas smo, nažalost, u takvoj situaciji. Uprkos svemu, želim da podsetim da je izbor sudija Ustavnog suda i do 2013. i posle, tokom trajanja prethodne vlasti, tekao relativno glatko, imali ste svih sedam sudija“, rekao je Đukanović na RTCG.

Ocenjuje da je problem posebno eskalirao poslednje dve godine, te da nova vlast ne želi da se pridržava pravila da se kroz konsultacije dolazi do 2/3 podrške.

„Poslednji predlog je ispostavio Odbor za ustavna pitanja Parlamenta i do njega se došlo tako što se sastavila prosta većina, odabrala četiri predloga i ispostavila ih na usvajanje opoziciji. To ne ide tako, jasno je da ne ide tako. I sada očekujete da vas opozicija podrži“, kazao je Đukanović.

***

BONUS VIDEO: Procurela Skaj prepiska Miloša Medenice o Lazovićima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar