Foto: EPA-EFE/THOMAS NIEDERMUELLER/Printscreen/TikTok/khadija2299

Iračanka Šaraban K. (23) iz Nemačke potražila je svoju dvojnicu na Instagramu i ubila je sa prijateljem kako bi lažirala sopstvenu smrt, navode tužioci u Bavarskoj.

Kada je krvlju prekriveno telo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom Mercedesu u Ingolštatu, u južnoj Nemačkoj, izveštaji su prvobitno identifikovali žrtvu kao Šaraban K., 23-godišnju kozmetičarku iračkih korena iz Minhena.

Iako su neki članovi porodice Šaraban K. identifikovali telo, izveštaj o obdukciji sledećeg dana pokrenuo je pitanja o njenom identitetu. Žrtva je na kraju imenovana kao Kadidja O. (23), alžirska bjuti blogerka u susednoj državi Baden-Virtemberg, prenosi Gardijan.

Sa dugom crnom ravnom kosom, sličnog tena i teške šminke, dve žene su izgledale „neverovatno slično“, saopštila je policija, što je navelo nemačku štampu da nazove slučaj kao „ubistvo dvojnika“.

Zajedno sa 23-godišnjim muškarcem sa Kosova, po imenu Šećir K., Šaraban je zadržana u pritvoru od strane bavarske policije 19. avgusta 2022. godine, iako vlasti nisu javno spekulisale o motivu ubistva do ove nedelje. Žrtve i optuženi se pominju imenom i inicijalom kao što je uobičajeno u nemačkom pravnom sistemu.

„Istrage su nas navele da pretpostavimo da je optužena htela da se sakrije zbog porodičnog spora i da u tom smislu lažira sopstvenu smrt“, rekla je Veronika Grizer iz kancelarije državnog tužioca Ingolštata.

Policija kaže da je Šaraban kontaktirala nekoliko žena koje liče na nju, sve preko društvenih mreža pod brojnim pseudonimima, nedelju dana pre ubistva.

Potom je počela da organizuje sastanke sa njima. Jedna od žena – Kadidja, je pristala da se sastane sa „dvojnicom“.

Šećir i Šaraban su je navodno pokupili automobilom iz njenog stana na dan ubistva. U delu šume između Hajlbrona i Ingolštata, optuženi par je navodno izmislio izgovor da Alžirka izađe iz vozila i izbo je nasmrt.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oružje kojim je zločin izvršen nije pronađeno, ali dokaza je mnogo“, rekao je portparol policije Andreas Ajkel za tabloid Bild. Žrtva je ubijena sa preko 50 uboda noža, a lice joj je potpuno unakaženo.

Tužioci navode da je par zatim podigao žrtvu na zadnje sedište svog mercedesa i odvezao se do Ingolštata, parkirajući automobil u mirnom stambenom delu na obali Dunava, gde su ga otkrili roditelji Šarabane K. nešto pre ponoći 16. avgusta 2022. godine.

Iako je istraga bila u toku i trebalo je još da se ispitaju dodatni svedoci, nalozi za hapšenje Šećira K. i Šarabana K. izdati su 26. i 27. januara, rekao je portparol tužioca iz Ingolštata. Par se suočava sa doživotnim zatvorom ako budu osuđeni.

„Ovakav slučaj ne dobijate svaki dan, posebno sa tako spektakularnim obrtom“, rekla je Ajkel za Bild. „Na dan kada smo pronašli telo nije bilo ničega što bi nas pripremilo za ovaj razvoj događaja“, dodaje.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar