Rubi Frenki Foto: Printscreen/YouTube/ruby franke

Amerikanki Rubi Frenki, bivšoj influenserki koja je davala savete za vaspitanje dece, izrečena je zatvorska kazna u trajanju od najmanje četiri godine zatvora zbog zlostavljanja sopstvene dece, kojih ima šest.

Ona se na suđenju pojavila sa biznis partnerkom Džodi Hildebrant, kojoj je određena ista kazna. Konačna dužina kazne, koja se može kretati od četiri do 30 godina zatvora, još nije izrečena. One mogu da ulože žalbu u narednih 30 dana.

Državni tužilac američke savezne države Jute, Erik Klark, nazvao je Frenki pretnjom po društvo i istakao da su njena deca živela u okruženju „nalik na koncentracioni logor“. On je naveo da je Frenki svojoj deci uskraćivala hranu i vodu i da im nije dozvoljavala da spavaju na krevetu, prenosi BBC.

Odbrana bivše jutjuberke bila je pozivanje na neuračunljivost, a nakon izricanja presude, ona se kroz suze izvinila svojoj deci. Hapšenja su označila kraj njene duge i kontroverzne Jutjub karijere. Franki je imala više od dva miliona posetilaca na svom kanalu „Osam putnika“, punom saveta za vaspitavanje dece, koji je pokrenula 2015.

Pročitajte još...

Daleko od kamere, međutim, njena deca su bila izložena zlostavljanju, koje je uključivalo vezivanje, premlaćivanje i šutiranje, uskraćivanje hrane i prisiljavanje na rad po letnjem suncu bez zaštite, što je dovodilo do ozbiljnih opekotina, navodi se u policijskoj evidenciji.

Frenki je zajedno sa Hildebrantovom uhapšena u avgustu prošle godine, nakon što je njen 12-godišnji sin pobegao od kuće i, neuhranjen, sa ranama i tragovima vezivanja, u susedstvu zatražio hranu i pomoć.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar