Belgorod Foto:Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Rusija je tokom jutra ponovno napala Kijev iranskim dronovima, granatirajući i ostale gradove drugi put ove nedelje, dok njene snage beleže neuspehe na bojnom polju. BBC javlja kako je u napadima dronovima, prema poslednjim podacima, četvoro u Kijevu i četvoro u Sumiju.

Vojnici su u središnjem Kijevu pokušavali da zaustave iranske dronove pucajući na njih, dok su stanovnici pobegli u skloništa.

Ukrajina je saopštila kako je Kijev napadnut iranskim „dronovima kamikazama“. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je sprovelo „masovan“ napad na vojne ciljeve i energetsku infrastrukturu u Ukrajini oružjem visoke preciznosti.

Agencija Rojters prenosi da je na jednom od dronova pisalo „Za Belgorod“, što je referenca na ruski grad severno od Ukrajine koji je česta meta ukrajinskih kontranapada, prenosi Jutarnji list.

Novi napad događa se tačno nedelju dana nakon što je Rusija sprovela svoje dosad najjače bombardovanje Kijeva i ukrajinskih gradova od početka rata. Rusija je tada isto napala u jutarnjim satima kad velik broj ljudi ide na posao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Celu noć i jutro neprijatelj teroriše civilno stanovništvo. Dronovi kamikaze i rakete napadaju celu Ukrajinu. U Kijevu je pogođena stambena zgrada“, napisao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na svom Telegram kanalu.

„Neprijatelj može napadati naše gradove, ali neće nas slomiti. Okupatori će dobiti pravednu kaznu i osude budućih generacija, a mi ćemo imati pobedu“, naveo je on.

Ukrajinska vojska tvrdi kako je od nedelje uveče uništila 37 ruskih dronova, odnosno 85 odsto onih uključenih u napade.

BONUS VIDEO: Dronovi nad Kijevom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar