Foto: N1

Na adresu Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine 11. jula stigla je protestna nota srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a koju je BiH okarakterisala kao "politički pamflet pun istorijskog revizionizma" i koju je odbila.

Kako je saopšteno iz ministarstva BiH, samo slanje note na 11. juli, bolni datum u istoriji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve BiH građane, prenosi N1 Sarajevo.

“Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid”, objavljeno je na zvaničnom X profilu ministarstva BiH.

Navedeno je i da „države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva spoljnih poslova Srbije“.

“Zbog toga, dostavljeni politički pamflet pun istorijskog revizionizma, Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti”, poručili su iz ministarstva BiH.

***

BONUS VIDEO – Majke Srebrenice obišle mesta masovnih stratišta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare