Foto: Facebook

Anastasija i njene rođake bliznakinje Tomi i Krise, stradale su u katastrofalnoj železničkoj nesreći u Grčkoj u kojoj je život izgubilo najmanje 43 ljudi. Da tragedija bude još veća, sestre su se radovale putu, jer su po prvi put putovale vozom, a snimke iz vagona bezbrižno su delile na svojim društvenim mrežama, ne sluteći kakva će ih nesreća zadesiti.

Koliko su se radovale govore i storiji na njihovim Instagram profilima, gde su postavljale nasmejane fotografije ulaska u voz.

„Možda jednom i stignemo na odredište“, napisale su u komentarima.

Nažalost, oko 23 sata u utorak uveče, voz u kojem su bile se pri brzini od 160 na sat zakucao u teretni voz koji je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udara prva tri vagona su izletela iz šina i zapalila se.

Foto: Video/AP

Inače, njih tri su studirale u Solunu i odlučile su da tokom produženog vikenda otputuju u rodni grad.

Pročitajte još:

Roditelji bliznakinja, koji su inače vlasnici poznatog restorana, morali su da otputuju u Larisu kako bi dali DNK uzorak preko kog je utvrđeno da su preminule devojke njihove ćerke.

Podsetimo, u sudaru dva voza povređeno je i oko 80 osoba, od kojih je većina zadobila teške povrede. Vlasti su saopštile da je do nesreće došlo zbog ljudske greše, a šef stanice Larisa je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata.

BONUS VIDEO Sudar vozova u Grčkoj