Foto: REUTERS/Alexandros Avramidis

"Bilo je kao vatreni pakao", ovo su reči kojima mladić opisuje noćnu moru koju je doživeo u Tempiju, ali i titansku borbu koju je imao, prkoseći smrtnim opasnostima.

Angelos Tsiamouras, jedan od putnika kobnog voza, nalazio se u šestom vagonu, gde niko nije povređen, ali je uspeo da stigne do trećeg i spasi neke od svojih saputnika.

Preživeli je u razgovoru za Megu opisao tragične trenutke sudara i kako je uspeo da spase još 16 putnika .

„Bio sam u vagonu broj šest, tamo je udar bio veoma mali i niko nije povređen. Kada smo svi izašli, preselio sam se u vagone pet i četiri, da pomognem da izađe što više ljudi. Zatim smo zajedno sa još jednim detetom otišli ​​do vagona broj tri“, naveo je, prenosi protothema.gr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uspeli smo i uz pomoć EMAK-a da iz trećeg vagona spasimo 5 ljudi koji su bili u veoma teškom stanju. Ono što želim da kažem je da je ekipa EMAK-a bila malo nekoordinirana. Morao sam da im pokažem gde treba da idemo. Želeli su prvo da vide situaciju, a onda da deluju. Nije bilo vode i kiseonika za davanje ljudima koji su bili u vagonu broj tri“, rekao je mladić.

„Bilo je kao vatreni pakao… Morali smo što pre da izvučemo ljude iz vagona broj tri, ali bez makaza i mehanizama koje su imali EMAK-ovci, bili smo u trci sa vremenom . Konačno smo uspeli… Ne znam da li je neko dobio poziv. EMAK je stigao veoma brzo… “, dodao je on.

BONUS VIDEO: Sudar vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar