Konobar Foto:Shutterstock

Nakon devojke iz Srbije koja je prošla pakao na Jadranu sa vlasnikom konobe u kojoj je radila u Hrvatskoj na ostrvu Krk, oglasio se i Kruno Štajcar (50) koji je takođe pretrpeo verbalno i psihičko zlostavljanje od strane vlasnice objekta.

Kako je rekao za Jutarnji list, kuvarskim poslom se bavi deset godina i do sada je radio na nekoliko mesta. Ove godine, u potrazi za poslom stupio je u kontakt sa Aleksandrom D, vlasnicom konobe u kojoj je radila i devojka iz Srbije. Prema njegovim rečima, brzo su se dogovorili oko saradnje, ali je uskoro zažalio što je došao tu da radi.

„Visok sam 190 centimetara i imam 120 kilograma, Aleksandra je znala da dođe u kuhinju i neugodno me hvata za grudi. Nekoliko puta su čak i gosti to videli. Znala je otvoreno da me pita „Da li mi je g*zica velika?“, nisam znao šta bih odgovorio“, ispričao je.

Foto: Shutterstock

Gužve u restoranu nisu bile česte pa je zajedno s vlasnicom pokušao da smisli novu strategiju kako da privuku ljude. Kruno je pripremao dve do tri vrste jela što se, kaže, solidno prodavalo, dok bi uveče pripremao jela a la carte. Predložio je pečenje prasića i jagnjića da poboljšaju promet, krenuli su u realizaciju tog plana kad je Aleksandrin suprug došao s broda i zaustavio proces.

„Iako se više od deset godina bavim ovim poslom, uverili su me da ne znam kuvati. Kad se nisu svađali međusobno onda bi nekoga od nas uzeli na pik. Gosti su često slušali te naše svađe i rasprave, sećam se jednom prilikom kad je urlala i ponavljala „Šta ti misliš da sam ja glupa plavuša koju možeš povaliti?!“, i to zbog supe koju ona sama nije dobro skuvala. Pola sata kasnije ponašala bi se kao da smo najbolji prijatelji i potpuno ignorisala svađu i promene raspoloženja su bile sulude“, prisetio se Kruno.

Pobegao glavom bez obzira

Nekoliko puta sam pretio odlaskom, već bih se i spakovao kad bi me gazda zamolio da ostanem uz utešne reči da će se žena smiriti. Po njegovom povratku s broda, krenuli su i drugi problemi.

Pročitajte još:

Kako tvrdi kuvar, često ga je slao da ode u sobu po njegovu suprugu pa bi izbila svađa, tražio ga je da smanji normative zbog čega su porcije izgledale siromašno, a znao je i da laže goste da je blagajna pokvarena kako im ne bi dao račun.

U takvim okolnostima, Kruno je ostao nešto više od mesec dana kad je konačno dao otkaz i prešao u konobu u Puntu gde je dovršio sezonu. O bivšim šefovima jedino lepo što ima da kaže je da su ga pošteno isplatili kao što je i bilo dogovoreno.

BONUS VIDEO TOP 5 sezonskih poslova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare