Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, ocenio je da je kazna od tri do četiri i po godine koju je tužilaštvo zatražilo za optužene za njega i njegove saradnike u Kruševcu ispode svakog zakonskog minimuma.   

„Tražena kazna uopšte nije adekvatna i sumnjam da je tužiliac pritisnut da predloži kaznu koja je na granici zakonskog minimuma. To je ispod svakog nivoa, pokazuje da nemamo pravdu i da smo u Srbiji ušli u period kada posebni zakoni važe za vlast, a posebni za obične ljude” ocenio je Stefanović u jutarnjem programu „Probudi se“ na TV Nova S.

On je istakao da je taj sudski postupak na sve načine odugovlačen.

„Napadači se u sudnici osećaju potpuno opušeno, kao ljudi koji znaju da im se ništa neće desiti,  da neće završiti u zatvoru“ naglasio je.

Foto: Nova.rs

Stefanović je upitao šta čovek da uradi u takvoj situaciji.

„Šta da radite kada imate takav osećaj poniženja i ruganja pravdi, šta da radi običan čovek u tom slučaju? Da uzme pravu u svoje ruke, da se bori ili da odustane od svega i odseli se“ naglasio je.

Govoreći o razgovorima o vlasti i opozicije, ocenio je da nisu uspeli jer se nije pričalo o pravim temama.

„Građane interesuju dve tačke. Prva je otvaranje RTS za drugo mišljenje, a druga otklanjanje pritiska svih vrsta, institucionanlih i vaninstitucionalnih, na građana mogu slobodno da glasaju“ poručio je.

On je istakao da je opozicija zainteresovana razgovore sa vlašću o ove dve teme i to pod okriljem Evropske unije.

Stefanović je ocenio da je opozicija ušla u proces osnaživanja i dogovora o nenapadanju.

„Bojkot je uspeo i to se vidi i po tome što su oni koji su izašli na izbore kao lažna opozicija osvojili tako malo glasova. Bojkot je uspeo, a vi dragi moji niste jer ste mislili da ćete dobiti glasove, novac,  postorije, a dobili ste oko jedan odsto glasova“ poručio je opozicionim strankama koje su izašle na izbore.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar