Foto: Printscreen/Twitter/Dragan Djilas

Nakon što je na kući Dejana Bulatovića, potpredsednika SSP u Batrovcima kod Šida, 8. oktobra ispisana pretnja "Smrt Đilasovcima" i "Bulatović i Đilas = lopov", policija se uključila u istragu, a ministar policije, Nebojša Stefanović rekao je da su pronađeni određeni dokazi u kući Bulatovićevog "bliskog prijatelja" i člana SSP, Zorana Radmilovića. Ubrzo nakon toga Radmilović je uhapšen, a sam Bulatović bio je na poligrafskom ispitivanju na kom je upitan - da li je on ispisao grafite na kući. Bulatović je večeras za Nova.rs rekao da je Radmilovićev advokat tek danas, 13 dana od hapšenja, došao do njega, te da su dobili informaciju da je on u policiji maltretiran i da mu je nuđen novac da prizna nešto što nije uradio.

„Advokat nam je rekao da mu je gospodin Zoran saopštio da su policajci bili nekorektni prema njemu tokom pritvora, odnosno kada su vodili istragu, tih 48 sati. Prema Zoranovim rečima, sada u zatvoru nije tako i policija se ponaša normlano prema njemu. Sutra se ispituju i poslednja dva svedoka, i ja očekujem da će nakon njihovih izjava Zoran biti pušten na slobodu, kao i da će konačno saopštiti sve što se desilo“, kaže Bulatović za Nova.rs i dodaje da je Zoran Radmilović proživeo pakao za tih 48 sati, koliko je trajao istražni postupak.

„U narednim danima ćemo izneti sve pojedinosti i šta se sve izdešavalo, samo da prođe sutrašnji dan i izjave svedoka. Posle ćemo se javnosti obratiti Zoran, njegov advokat i ja. Znamo da nisu uradili ništa, ne znamo ko je ispisao grafite, osumnjičili su mog najboljeg prijatelja, a 13 dana nismo mogli da dođemo do njega“, priča potpredsednik SSP.

On ističe i da je van svake pameti to što je policija nudila novac Radmiloviću da prizna da je on ispisao grafit.

Foto: Ana Lalić/Nova.rs

„Policija mu je ponudila novac da kaže da je on to uradio. Zoran je to odbio, naravno, i od tog trenutka se branio ćutanjem. Svaku moguću komunikaciju s policijom je odbio nakon takve jedne nečasne ponude“, završava naš sagovornik.

Podsetimo, Bulatović je u nekoliko navrata rekao, da policija umesto da traži počinioce i nalogodavce među onima koji su to mogli da urade, maltretiraju njegove komšije i njega.

Poruke mržnje na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića u Batrovcima, prekrečili su članovi Skupštine slobodne Srbije, profesorka Biljana Stojković i doktor Rade Panić, uz podršku građana Šida.

Inače, pre ovog incidenta, po opštini Vračar bili su oblepljeni plakati sa uvredljivim porukama, na račun Dragana Đilas i Vuka Jeremića, a jedan od plakata bio je zalepljen i u neposrednoj blizini škole u koju idu Đilasova deca.

 

 

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar