Nebojša Zelenović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović kaže da je Vučić u sinoćnjem obraćanju pokazao mu ne pada na pamet da dozvoli normalan život u Srbiji, kao i da sa njim nije moguć nikakav dijalog već da samo reaguje na pritisak sa ulice.

„Vučić je izgubio kompas, ne zna gde bije. 290 puta se taj čovek u zadnjih godinu dana na nacionalnim frekvencijama obraća građanima i stalno je nešto vanredno i istorijsko – ljudima je muka od toga i zato protestuju na ulicama. To nije nikakav dijalog već njegovi monolozi koje više niko ne želi da sluša“, rekao je Zelenović.

On je dodao da nijedan politički problem u ovih jedanaest godina nije rešen kroz debatu, argumentima.

„Rudarenje litijuma je privremeno sprečeno masovnim protestima. Zakon o policiji je dva puta povučen iz procedure posle velike medijske uzbune, uz potpuno jasnu spoznaju da ce doći do demonstracija. Poljoprivrednici su se izborili za povećanje subvencija tek kada su danima blokirali magistralne puteve. I sada je povučen Zakon o upravljanju javnim preduzećima pod pritiskom mase. Narod je pokazao da ima moć i da zajedno možemo da se izborimo za bolji život“, poručio je Zelenović.

On je naglasio da je svima osim Vučiću jasno da je ispunjenje zahteva protesta put ka dijalogu i stvaranju uslova za izbore.

„Međutim, Vučić je taj koji pokušava da pobegne od odgovornosti i da odgovori na stvarne zahteve građana. Podsetiću da su ti zahtevi veoma jasni – smena saveta REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju, smena rukovodstva RTS-a, zabrana štampanih tabloida i rijaliti programa koji šire mržnju, kao i smena Gašića i Vulina“, zaključio je Zelenović.

Bonus video: Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar