Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je za sredu, 19. jul, vanredno zasedanje Skupštine Srbije.

Vanredna sednica Skupštine Srbije u sredu počeće u 10.00 časova, navodi se na sajtu Skupštine Srbije.

Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine u ovom sazivu, Orlić je sazvao na zahtev 103 narodna poslanika.

Među predloženim tačkama dnevnog reda je i predlog da se za ministra prosvete u Vladi Srbije izabere prof. dr Slavica Đukić-Dejanović iz Socijalističke partije Srbije, a nakon što je prethodni ministar Branko Ružić podneo ostavku nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Predloženo je da se na dnevnom redu nađu i Predog zakona o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, Predlog zakona o potvrđivanju Sektorskog sporazuma između Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći Unije Srbiji u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u oblasti podrške programa ruralnog razvoja (IPARD III), Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Između ostalog, među predloženim tačkama su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, te predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju, Zakona o energetici, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o železnici, Zakona o zapošljavanju stranaca i Zakona o strancima.

***

BONUS VIDEO – Smena Baste na skupštinskom dnevnom redu: Odstupio u stavovima od vladajuće koalicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar