Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas, na zajedničkoj konferenciji za medije sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i potpredsednikom Evropske komisije Marošom Šefčovičem, o tome da li on ima interes za iskopavanje litijuma. On se tokom obraćanja javnosti, objašnjavajući kako nema nikakva interes da ugrožava život građana, zapitao da li je uzeo pare.

Sve informacije sa današnjem susreta Vučić-Šolc pratite na našem BLOGU UŽIVO.

„Što bi bio moj interes kao predsednika Srbije da na bilo koji način učestvujem u nečemu što je protiv našeg interesa? Što? Da mi nisu dali pare? Da me nisu platili nekad nečim, iako sam uradio više za ovaj projekat nego svi njihovi zaposleni zajedno? Pa kakva bi to sramota za mene bila, pa pre bih se ubio nego što bih to uradio“, rekao je Vučić pred gostima koji su očigledno bili zatečeni onim što su čuli.

PROČITAJTE JOŠ...

On se zahvalio i prethodnim vlastima, jer je, kako je rekao, Rio Tinto tu već 23 godine.

„Umem da vidim da li se ispunjava ono što je rečeno ili ne. Moj posao je da štitim interese Srbije. Ako mislite da postoji neko ko može više da garantuje, ja mislim da nema boljih garancija od onih iz EU. Veliku nadu polažemo u sve ovo. Mi Srbi smo šampioni propuštenih prilika, a smatram ovo prilikom za kvantni skok Srbije“.

On je dodao da postoje tri razloga zbog kojih misli da proces neće ići lako. Zbog ljudi koji su stvarno zabrinuti, onih koji su pod uticajem medija i onih koji samo žele da dođu na vlast.

„Daću sve svoje napore da rešavamo probleme. Što se naroda tiče, spreman sam za svaku vrstu razgovora, a što se tiče političkih protivnika spreman sam za razgovor ali bez pretnji i vređanja“, rekao je on.

Sadržaj Memoranduma koji su vlast i predstavnici EU potpisali danas, pročitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare