Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa Sergejem Lavrovim da nam niko nije ponudio jeftiniji i bolji gas od ruskog. On je na pitanje da li će američke sancije Turskom toku uticati na njegovu gradnju rekao da su ga Amerikanci pitali zašto ne uzmemo neki drugi gas, ali da Srbija neće zbog nečijih poliitčkih interesa da kupuje skoro duplo skuplji gas.

Vučić je naveo da je Srbija do sada preko Ukrajine i Mađarske dobijala ruski gas, te da je on bio najpovoljniji i najjeftiniji.

„Kada su nas Amerikanci pitali zašto ne uzmemo neki drugi, mi smo rekli da nema problema. Išao sam kod Ilijeva tri puta da razgovaramo. Onda nam je rečeno nema dovoljno gasa za Srbiju. Kad god smo pitali gde je taj jeftiniji gas, nismo mogli da ga dobijemo. Da li neko traži od Srbije da kupuje skuplji gas i ne znam kojim putem da nam dođe, da zar zbog nečijih političkih interesa kupimo skuplji, ja to narodu ne mogu da objasnim. Mi smo gradili svoj gasovod, koji će biti uvezan sa Bugarskom”, rekao je Vučić.

On je naveo da ukoliko neko hoće da nam ponudi bolji i jeftiniji gas, nema problema.

„Niko nam to nikad nije ponudio. Da mi odustanemo od kupovine ruskog gas i da kažemo narodu, sada ćete da platite reket pa da imamo duplo skuplji gas, niti sam budala niti ću da ponižavam svoju zemlju na taj način. Mi gradimo naš gasovod. Šta nekog briga gde ćemo da gradimo svoj gasovod? Neće valjda neko da nam zabranjuje na našoj teritoriji da trpamo cevi u sopstvenu zemlju.  A koji ćemo gas da kupujemo, neka svako radi svoj posao. Mi ćemo da kupujemo najbolji i najjeftiniji gas“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da neće dok je živ plaćati reket bilo kome u svetu.

„Jedva čekam da konačno budem sklonjen sa vlasti, mnogo desetina miliona evra i stotina milion evra su razni uložili u to, da se malo odmorim od svega“, rekao je predsednik Srbije i dodao da ćemo do kraja godine otvoriti svoj gasovod.

„Kad oni svi uspeju da mene velikog diktatora, zlikovca i sve ostalo smene, onda neka to pitanju sledećeg predsednika. Do tada će Srbija da se ponaša domaćinski“, naveo je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar