Goran Vesić
Goran Vesić Foto: Instagram/vesicg

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je na svom Instagram profilu da vežba kineski zbog svoje Knjige o Beogradu koja će izaći na tom jeziku. Tako je "večiti zamenik" potvrdio tezu da u svemu pokušava da kopira svog stranačkog šefa Aleksandra Vučića. U ovom slučaju, doduše, malo kasni. Pretekao ga je SNS kolaga Luka Kebara.

Goran Vesić je danas na svom Fejsbuku i Instagramu, objavio sliku ispod koje je napisao da je sa svojim kineskim prijateljima vežbao obraćanje na kineskom povodom izlaska iz štampe njegove Кnjige o Beogradu na kineskom jeziku.

Na slici se vidi da Vesić sedi za stolom sa dvojicom Kineza u velikom salonu Starog dvora.

Iako kao povod navodi izlazak knjige na kineskom jeziku, činjenica je da je Vesić ovako samo nastavio putem svog šefa,  koji takođe uči kineski.

Prethodno je Vesić objavljivao fotografije slične onima koje je objavljivao Vučić.

Ako je Vučić jeo supu, Vesić jede grašak. Ako Vučić mazi psa, Vesić ga ljubi. Ako Vučić šutira loptu, Vesić to radi isto odmah nakon njega.

Sad je stigao i do učenja jezika. Mada ga je u tome pretekao stranački kolega Luka Kebara.

Kako jer objavila Beta Vesić je pre dva dana objavio da je iz štampe izašla njegova Кnjiga o Beogradu na kineskom jeziku.

„Posle izdanja na srpskom, engleskom i ruskom jeziku moja Кnjiga o Beogradu biće dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja. Narednih meseci jedan kineski izdavač objaviće Кnjigu o Beogradu i u NR Кini“, naveo je Vesić.

On je napomenuo i da knjiga na kineskom ima dve nove poriče – o Beograđaninu i glumcu Bati Živojinoviću, koji je decenijama bio najpopularniji glumac u toj zemlji, i priču o NATO bombardovanju kineska ambasade 7. maja 1999. godine u kome su poginula tri kineska državljanina, a povređeno je dvadeset.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare