Vučić: Prisluškivali su me preko Đukanovića i Vesića

Politika 31. maj. 202123:54
Podeli:
Foto: Printscreen/TvHappy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je prisluškivan zato što je neko mislio da će moći da prikupiti kompromitujući materijal. "To su radili neki od mojih saradnika i neko od stranaca", dodao je on i kazao da su to radili, između ostalog, i preko Vladimira Đukanovića i Gorana Vesića.

„Zašto su me prisluškivali? Zato što je neko mislio da će moći da prikupi ucenjivački materijal i da će moći da kaže ‘E, ajde ti čiča sad se skloni, vreme je za nas'“, rekao je Vučić.

Prema njegovima rečima, to je radio neko od „njegovih saradnika i istovremeno neko od stranaca, jer bez njih to nije išlo“.

Govoreći od aferi prisluškivanja, Vučić je rekao da „ima drugare sa stadiona sa kojim stalno razgovara o tome kako igraju Zvezda i Partizan“.

„Znaju da se čujem sa njima, pa su njih stavili na mere, a nisu narko dilere, da bi prisluškivali ono što ja govorim i da vide da li bi mogli nešto da urade sa Amerikancima protiv mene“, rekao je on, dodajući da su ga prisluškivali „preko Vlade Đukanovića, Vesića…..“.

To je zloupotreba svake vrste, ali da to radite sa šefom države, to je po definiciji državni udar i to bez stranog faktora nije bilo moguće, istakao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar