Foto: president-ksgov.net

Šef kabinet predsednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja, izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da koristi Srpsku listu kako bi podsticao tenzije na Kosovu.

Komentarišući zaključke sa današnjeg sastanka Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova, Velja je istakao kako je predsednik Srbije izneo „nezakonit zahtev“, a to je uklanjanje kosovskih policajaca sa severa Kosova.

Velja je naveo i kako Vučić nastoji da „blokira održavanje izbora na severu Kosova 23. aprila“.

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani je ocenio i da Vučić deluje protiv člana 1 sporazuma sa Kosovom o priznanju RKS tablica.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas izneo zaključke sa sastanka sa Srbima sa Kosova, koje će uputiti Vladi Srbije na usvajanje.

Ti zaključci su: hitna reakcija EU i međunarodnih institucija o kršenju sporazuma oko registarskih tablica, zahtev za hitnim formiranjem Zajednice srpskih opština u skladu sa četiri sporazuma postignutih u dijalogu, traženje povlačenja prištinskih specijalnih jedinica sa severa, zatim da se izbori održe posle formiranja ZSO i ekonomska podrška.

***

BONUS VIDEO – Sramna Vučićeva odbrana čoveka koji seje strah po KiM

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar