SNS skup Novi Sad Foto:Ana Lalić/Nova.rs

U Novom Sadu, gde se danas u 16 časova održava veliki miting Srpske napredne stranke na kom će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić, od jutros je vanredno stanje. Sve javne službe su na terenu, čiste se ulice, kreče se grafiti, sklanjaju beskućnici sa ulica, a policija je na svakom koraku.

Već od podneva u grad su počele da pristižu pristalice dovezene autobusima iz svih krajeva Srbije, koji se u kolonama kreću ka Sportskom centru Vojvidina (Spens), gde se očekuje dolazak predsednika. Takođe, jutros je ispred Spensna skinuta i zastava Vojvodine koja, u skladu sa Statutom pokrajine, mora biti istaknuta ispred svake javne instucije zajedno sa zastavom Srbije.

Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

Pored barjaka Srbije urolanih pod pazuhom, pridošlice nose i stranačka obeležja, transparente, bedževe i najlonske kesice sa logom stranke.

Za razliku od dopremljenih simpatizera, pojedini novosadski naprednjaci su se na skup podrške uputili uniformisani u crno belim odelima, noseći oko vrata kravate sa logom SNS, odnosno na belim ešarpama za žene.

Pročitajte još

Prema saznanjima Nova.rs, mimo ustaljenih stranačkih pritisaka, članovima SNS zaposlenim u javnim preduzećima i javnim institucijama je za dolazak na današnji skup obećana i novčana nagrada.

Navodno, zaposlenima u pojedinim javnim ustanovama će se pisati deset prekovremenih radnih sati koji će im se obračunati u platu na kraju meseca. Pripreme za današnji naprednjački skup sprovedene su i novosadskim srednjim školama. Prema dopisu u koji Nova.rs ima uvid, direktorima dvanaest srednjih škola u Novom Sadu prethodnih dana poslat je spisak učenika koji danas treba da budu solobođeni nastave.

Foto: Ana Hegediš Lalić/Nova.rs

Na spisku koji je direktorima prosleđen iz Uprave za obrazovanje nalaze se imena 32 đaka koji su predviđeni za „koordinatore“. Njihov zadatak je da, za 2.000 dinara po glavi, dovedu na skup što više svojih školskih kolega.

BONUS VIDEO ProGlas Novi Sad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar