Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Pariza gde se sastao sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom. Juče se predsednik sastao sa predsednikom Emanuelom Makronom.

Vučić je rekao da nas čeka veoma komplikovana situacija.

„„Čeka nas veoma komplikovana situacija na Kosovu posebno od 21. novembra, kada Albanci nameravaju da naplaćaju kazne. Glavna tema sa Lajčakom i Boreljom bila je Kosovo, Lajčak je čak nešto duže ostao. Naravno da brine da kosovska strana nije spremna da se dogovorimo, čuli ste i sami“, naveo je Vučić.

Predsednik je naveo da u ponedeljak zasedaju ministri spoljnih poslova EU o Kosovu, te poručio da je skeptičan po pitanje nekakvih rešenja.

„I u parlamentu Srbije ima poslanika koji misli da je Kosovo nezavisno, a to ne mislim samo na Kamberija… Baš me briga šta misle poslanici u Evropi, bitno je šta misle Vlade“, odgovorio je Vučić.

Komentarišući hapšenje grupe koja se pominje u svedočenjima, Vučić je rekao da je to kombinovano sa onim što je jedno i nedvosmisleno dobijeno preko skaj aplikacija.

„Ti ljudi su povezani sa poslovima sa narkoticima. Reč je takođe i o ubicama, koji su i moje i imena moje dece stavljali na spisak. Moja bezbednost nije ugrožena, ugrožena je bezbednost našeg naroda na KiM“,  rekao je Vučić.

Borelj i Lajčak nisu bili optimistični nakon razgovara sa Kurtijem

Vučić je izjavio da Žozep Borelj i Miroslav Lajčak nisu bili optimistični posle razgovora sa Aljbinom Kurtijem.

„Šta god Kurti da uradi, imaće podršku Nemačke i Velike Britanije… Srbija neće da se odrekne Kosova, ali treba da pronađemo kompromisno rešenje. Hoće li Britanija da se odrekne Škotske, pa neće „, kazao je Vučić.

Foto:printscreen/Tanjug Live

Kako je naveo, pojedini u Evropi čekaju da Srbija napravi grešku, kako bi svu krivicu svalili na nas.

„A ćutaće doveka. Kurti može da radi šta mu je volja, i neće dobiti nikakvo upozorenje. A ako Srbi odgovore na nasilje Prištine, sve će da svale na Srbiju“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li juče bio nervozan nakon sastanka sa Makronom, Vučić je odgovorio da nije. Novinarka je navela da je to objavio deo hrvatskih medija, što je navodno preuzeo deo srpskih.

„U našem narodu postoji izjava dokon pop i jariće krsti, da mi oproste popovi. Pošto to ide na klikove, oni ne mogu da nijedan naslov da prodaju bez mene. Ni sunce neće da ih interesuje ako nema Vučića u naslovu…“, poručio je Vučić.

Bonus video: Vučić: Ja najbolje znam dokle možemo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare