Naredni sastanak Kosova i Srbije u okviru Briselskog dijaloga biće održan u sredu i na njemu će pregovarači, između ostalog, razgovarati o predlozima za rešenje situacije na severu, o redosledu u implementaciji Briselskog sporazuma i primeni aneksa usvojenog u Ohridu, objavila je Koha.

„Kao što je navedeno u tački 4 Bratislavskog sporazuma, razgovaraće se o redosledu za sprovođenje Briselskog sporazuma i Ohridskog aneksa. Kontinuirano dokazujemo spremnost za deeskalaciju i potpuni fokus na implementaciju sporazuma i plana redosleda, koji moraju biti fer, ravnopravni i u potpunosti sprovedeni“, rekao je Kljisman Kadiju, savetnik potpredsednika vlade Besnika Bisljimija.

On je istakao da je posle dogovora Vlade Kosova i Brisela o koracima ka deeskalaciji situacije, izostao stav srpske strane da li će biti konstruktivna u ovom procesu.

Kadiju je rekao da Srbija mora da zaustavi destruktivne akcije na severu.

„Na Srbiji je da govori o svojim stavovima i ponašanju po tom pitanju, a mi smatramo da treba da prekine destruktivni pristup i kampanju zastrašivanja kosovskih Srba“, kazao je Kadiju.

Koha piše da u kancelariji izaslanika EU za dijalog Kosovo-Srbija Miroslava Lajčaka nisu naveli da li su dobili garancije Srbije da će da izbegne akcije koje bi dovele do ponovnog bojkota izbora na severu, prenosi Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO: Vučić: Ili će se prihvatiti dogovoreno ili je kraj svega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar