Aleksandar Vučić i Žozep Borelj Foto:European Union

Visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da jedino rešenje može da se nađe kroz dijalog Beograda i Prištine.

Visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da jedino rešenje može da se nađe kroz dijalog Beograda i Prištine.

Borelj je novinarima, nakon dolaska na samit Evropskog saveta, rekao da će možda napustiti taj sastanak i vratiti se na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Aljbin Kurti Foto: Erkin Keci / AFP / Profimedia

„Možda ću opet da napustim sastanak i sednem sa liderima Kosova i Srbije kako bi pokušali da nađemo rešenje u okviru dijaloga. Nema rešenja bez dijaloga radi normalizacije odnosa“, rekao je Borelj.

Kurti na sastanku 

Kosovski premijer Aljbin Kurti je u ovim trenucima na sastanku sa Miroslavom Lajčakom, izaslanikom  EU za dijalog Beograda i Prištine.

Vučić se sastao i sa Boreljom 

Euronews Srbija saznaje iz diplomatskih izvora da se Vučić, posle sastanka sa liderima evropskih zemalja sastao sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Dopisnica Euronews Srbija je videla Borelja kako napušta zgradu.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, na marginama oktobarskog samita Evropskog saveta, traju razgovori o situaciji na Kosovu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa evropskim zvaničnicima, sa kojima je prethodno razgovarala i delegacija iz Prištine.

Usledio je novi sastanak Vučića sa Lajčakom i Boreljom.

Razgovori su zakazani nakon što je petorka stranih posrednika proteklog vikenda posetila Beograd i Prištinu.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar