Foto: N1

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije potvrdilo je za Hinu da optužnica protiv pripadnika Hrvatske vojske zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u akciji Oluja iz avgusta 1995. godine nije postala pravosnažna, zbog čega krivični postupak u ovoj fazi nije javan.

Kako su preneli medii, optužnica tereti četvoricu visokih oficira Hrvatske vojske da su u akciji Oluja 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili raketiranje civila u izbegličkoj koloni na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

PROČITAJTE JOŠ

„Kako se u konkretnom slučaju radi o optužnici koja nije postala pravosnažna, nismo u mogućnosti da vam odgovorimo na postavljena pitanja, imajući u vidu da krivični postupak u ovoj fazi nije javan“, navodi se u odgovoru Tužilaštva za ratne zločine agenciji Hina.

Prema pisanju medija, optužnica je podignuta protiv pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimira Mikca iz Ptuja, Zdenka Radulja iz Osijeka, Željka Jelenića iz Pule i Danijela Borovića iz Varaždina zbog sumnje da su počinili krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

BONUS VIDEO: Kako se kroz sud odnosimo prema ratnim zločinima?

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram