Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naveo je da "zahvaljujući neverovatnim investicijama, Srbija gradi potpuno novu infrastrukturu", te da će ljudi biti "jako ponosni na ovu zemlju". Tim povodom reagovali su iz Stranke slobode i pravde (SSP), poručujući da je ministar "ovoga puta u pravu", jer do sada "nikada nismo bili u tako lošoj finansijskoj poziciji da sve infrastrukturne projekte moramo da gradimo skupim kreditima".

Momirović se oglasio i na Tviteru gde je napisao da „Srbija gradi potpuno novu infrastrukturu“.

„Građani će biti jako ponosni na svoju zemlju! Sledeće godine započinjemo auto-put Niš-Priština i Bački Breg (Sombor) -Nakovo (Kikinda)“, naveo je ministar.

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP Dušan Nikezić, reagovao je povodom izjave ministra, poručivši da je „ovoga puta u pravu“, te da će ono što rade „zaista ući u istoriju“.

Pročitajte još:

„Ministre Momiroviću,

Ovog puta ste u pravu.  Ovo što vi radite, to se zaista nije dešavalo ne samo u poslednjih 50 godina. To se nije dešavalo nikad.

Nikada nismo bili u tako lošoj finansijskoj poziciji da sve infrastrukturne projekte moramo da gradimo skupim kreditima.

Nikada se krediti stranih vlada nisu nazivali investicijama.

Nikada nisu sve infrastrukturne projekte gradile strane firme, dok hiljade naših građevinaca svake godine napusti Srbiju.

Nikada putevi nisu bili skuplji, a rokovi izgradnje duži, samo da bi se preko režimskih firmi izvuklo što više para.

Nikada nismo imali deficit budžeta od 4 milijarde evra.

Nikada nismo imali javni dug 27 milijardi evra i ugovoreno dodatno zaduženje od 23 milijarde evra.

Nikada se deca nisu rađala sa dugom od 5,5 hiljada evra.

Zato će ovo što vi radite zaista ući u istoriju, a pominjaće vas i generacije nerođene dece koje ste debelo zadužili svojim građevinskim projektima koje ste bez tendera dogovarali sa prijateljima iz Kine, Rusije, Turske…“, naveli su iz SSP-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram