Foto: Instagram/tomamomirovic

Na predlog resornog ministra Tomislava Momirovića, Vlada Srbije je nedavno na mesto predsednika Nadzornog odbora Puteva Srbije postavila Miloša Adamovića. Prema saznanjima Nova.rs, Adamović je kum Momirovića, a u više navrata, pa i u 2019. godini, bio je angažovan u kompaniji Mona, porodičnoj firmi ministra. Momirović za naš portal navodi da je Adamović apsolutno kvalifikovan za poziciju na koju je imenovan.

JP Putevi Srbije dobili su novog predsednika Nadzornog odbora, a na tu funkciju Vlada je na predlog ministra građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja postavila Miloša Adamovića. Kako Nova.rs saznaje, reč je o kumu Tomislava Momirovića, koji je ranije bio zaposlen i u kompaniji Mona.

U toj firmi bio je angažovan po završetka studiranja i to na poslu supervizora izgradnje i adaptacije hotela, ali i tokom prošle godine. Takođe, tokom 2016. bio je v.d. direktor JP Stara planina, а u istoj godini bio je imenovan za člana NO Dunav osiguranja. Radio je i kao samostalni savetnik u Upravi za trezor, kao i u Auto – moto savezu Srbije.

Tomislav Momirović Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Na pitanja Nova.rs da li je tačno da je novoizabrani predsednik NO njegov kum, kao i koliko je to uticalo da bude postavljen na mesto predsednika Nadzornog odbora JP Putevi Srbije, Momirović nije precizno odgovorio.

On je kratko rekao da Adamović ima zavidno višegodišnje iskustvo u radu u državnoj upravi, kao i u privatnom sektoru, te da je apsolutno kvalifikovan za poziciju predsednika NO Puteva Srbije.

„Ispunjava sve uslove propisane Zakonom o javnim preduzećima i kompetentan je da najefikasnije odgovori na sve zadatke koje ta funkcija nosi. Kada sam izabran za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobio sam mandat da okupim tim profesionalaca kako bismo ostvarili veoma ambiciozne ciljeve u sektorima koji su najznačajniji generatori rasta naše privrede i ne sumnjam da će ispuniti očekivanja na tim pozicijama“, naveo je za naš portal Momirović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare