Predsedavajući u Skupštini grada Beograd Toma Fila rekao je za Nova.rs da ne zna da li će nedelju biti formirana većina.

Na pitanje novinarke Nova.rs da li očekuje da će se formirati većina, Fila je odgovorio da oni i ovako imaj u većinu, ali da će se u nedelju znati da li ima izbora.

„Pojma nemam, imam pet odbornika. Nemam pojma šta kažu koalicioni partneri, oni su danas sa Nestorovićem imali sastanak. U subotu, to sam zaboravio da kažem, Šapić će da vam saopštiti ima li ili nema u nedelju. Ako me vidite u nedelju samog, onda su izbori. Ako bude puna sala, onda imamo većinu, ali imamo i ovako većinu“, rekao je Fila za Nova.rs.

Podsećamo, kandidat za gradonačelnika SNS i predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za medije da se konstitutivna sednica odlaže za dva dana.

Odbornici naprednjaka i socijalista nisu se ni pojavili u sali, u koju su ranije ušli predstavnici opozicije sa liste „Srbija protiv nasilja“. Ako ni u nedelju, trećeg marta ne bude većine, nove izbore u Beogradu imaćemo najkasnije 28. aprila.

Opozicija, konferencija za medije Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ rekli su na konferenciji za medije da vlast nema većinu i da su izgubili izbore.

Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika SPN-a na izborima u decembru naglasio je da Aleksandar Šapić ne zna dostojanstveno da izgubi.

Vladimir Obradović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„SNS i SPS su izgubili, treba da izađu i pošteno kažu da nemaju većinu. Da li će se tokom vikenda javiti šest ili sedam cifara, to je druga stvar, ali jasno je da u institucije sistema ne smeju da uđu i da se odluke donose na nekom drugom mestu. Šapić drži konferenciju u drugoj zgradi. Ako imaju većinu, imali su dovoljno vremena da je pokažu, izgubili su izbore i ljudi idite odavde, jer vas niko neće“, rekao je Obradović.

Sve informacije pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar