Irena Vujović Foto: Milos Tesic/ATAImages

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je danas da ministarka Irena Vujović nije prijavlia promenu imovinskog stanja i svoje nove akcije u tek osnovanom investicionom fondu "VISTA RICA", ne bismo, kako kaže, razotkrili još jednu sumnjivu SNS organizovanu grupu za finansijske malverzacije.

„Da ministarka Irena Vujović nije prijavila promenu imovinskog stanja i svoje nove akcije u tek osnovanom investicionom fondu ‘VISTA RICA’, ne bismo razotkrili još jednu sumnjivu SNS organizovanu grupu za finansijske malverzacije“, rekla je Tepić.

Marinika Tepić Foto: SSP/Promo

Ona je navela da je ministarka Vujović postala akcionar ovog investicionog fonda čiji su osnivači niko drugi do članica Predsedništva SNS Tatjana Vukić, koja je ujedno i predsednica Nadzornog odbora državnog Dunav osiguranja.

„Vukić je i nova direktorka partijske SNS ‘Fondacije za narod i državu’, a nezvačno najpoznatija kao omiljena konsultantkinja braće Vučić“, izjavila je Tepić.

Foto: SSP

Ona navodi da je krajnje interesantna i činjenica da je suosnivač tog investicionog fonda sa Vukićevom i beogradski advokat Vojislav Nedić, otac generalnog sekretara Vlade i vođe, kako kaže, SNS batinaša Novaka Nedića, kog su pripadnici Vojske Srbije i mediji povezivali sa Veljkom Belivukom i ubicama iz njegovog klana.

Foto: SSP

„Štaviše, advokatska kancelarija starijeg Nedića je čak i branila Belivuka u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, poznatog kao „ubistvo na šinama“, zbog kog se sudi i Dijani Hrkalović za trgovinu uticajem jer je, po navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, naredila da se izveštaj o veštačenju tri Belivukova telefona i oduzetih SIM kartica u postupku za to ubistvo ne dostavi Tužilaštvu na vreme“, rekla je potpredsednica SSP-a.

Foto: SSP

Ona dodaje da je nova organizovana šema SNS izvođača Tatjane Vukić i Vojislava Nedića „Vista rica” registrovana na istoj adresi na kojoj Vukićeva već ima još jednu svoju agenciju „A mi manera“, tek nešto stariju, osnovanu 2020. godine, a koja je već prošle godine imala prihod od 3,5 miliona evra, i koja je kako kaže, gotovo prestigla renomirane svetske agencije Deloitte i PwC za usluge poslovnog i finansijskog konsaltinga, koje su sa hiljadama profesionalaca prihodovale jedva nešto više.

Pročitajte još:

„Vukićeva, koja prosečno fakturiše 10.000 evra dnevno, udružena sa državnim organima Vlade Srbije, Vučićevom partijom i kontroverznom advokatskom porodicom bila je do sada pozadinac i neko ko je iz senke upravljao i raznim bankarskim akvizicijama, sada je zahvaljujući savesnoj drugarici Ireni razotkrivena“, izjavila je Marinika Tepić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare