Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je trik Zapada povlačenje malog dela albanskih specijalaca sa severa Kosova i Metohije.

„Više od 10 godina Srbi čekaju Zajednicu srpskih opština, Srbe hapse, a nema ni istrage da bi se utvrdilo ko je sa leđa upucao Dragišu Galjka od pripadnika tzv. kosovske policije… Niko ne vodi istragu o tome. Dozvoljeno im je da ubijaju Srbe i da ne odgovaraju za pucanje na Srbe. Ali, ako si imao majicu, zastavu ili se ne sviđaš Kurtiju, Bisljimiju i nekom drugom bićeš uhapšen“, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Predsednik je naveo i da je problem kada neko celu zemlju i sve ljude u njoj tretiraju kao kretene.

„Hoće da kažu da smo svi kreteni“, rekao je on i dodao da su Olaf Šolc i Emanuel Makron tražili od Srba da učestvuju na izborima i da odustanu od bojkota kako bi lažni gradonačelnici napustili zgrade opština koje su zauzeli.

„Igraju se igara sa nama jer znaju da mi imamo šta da izgubimo jer naša zemlja napreduje. Sad kažu da će EU, ako se nastave protesti – da to ne doprinosi miru. Šta hoćete od nas? Da nam zabranite pravo na okupljenje“, rekao je Vučić.

Pita da li će sad 25 posto manje da nas biju kada povuku 25 odsto specijalaca.

„Sve im trikove čitam unapred i bolje igram šah od njih. Problem je što imaju surovu i sirovu silu. Jedino ih interesuje kako da sačuvaju svoje čedo i kako da prave balanse oko svega. To ide dotle da kažu da ne mogu da idu sankcije protiv Svečlje jer ‘hapsi huligane’. A kad su Makedonci krenuli da hapse teroriste koji su im ubijali policajce, onda se tražio zakon o amnestiji“, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je problem kada vidi da u Crnoj Gori Bošnjaci imaju šest ministarstava, a Srbi „šipak“, a ima ih 30 odsto u Crnoj Gori.

„Imaće i Hrvati sa 0,9 odsto stanovništva i srećan sam zbog toga. Imaće i Albanci, samo Srbi neće to da imaju jer će uvek da budu ‘remetilački faktor'“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar