Foto: REUTERS/Laura Hasani

U Zvečanu je u poslepodnevnim časovima došlo do sukoba između snaga Kfora i okupljenih građana, bačene su šok bombe i suzavac, a letele su i kamenice i flaše. Više od 53 osobe su povređene, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrelne rane, rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Na severu Kosova danas su izbili incidenti, a šok bombe i suzavci bačeni su u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Sve je počelo oko 11 sati, kada su se oglasile sirene za uzbunu. Kada su radnici pokušali da uđu u zgradu opštine Zvečan došlo je do sukoba okupljenih građana i snaga KFOR-a. Intervenisala je policija, kako bi omogućila novoizabranim gradonačelnicima da uđu u te zgrade.

Nakon što je Kfor krenuo u nasilno rasterivanje građana u Zvečanu bilo je povređenih sa obe strane. Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrelne rane, rekao je za direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani saopštio je da je danas na Kosovu i Metohiji povređeno 11 italijanskih pripadnika Kfora. Tajani je na Tvitertu naveo da je, od 11 italijanskih pripadnika Kfora, troje teže povređeno, ali da su svi van životne opasnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar