protest prosvetnih radnika Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Stranka Zajedno podržava današnji protest prosvetara širom Srbije, jer su oni ti koji su stub svakog društva, koje je, na veliku žalost, poslednjih godina označeno kao stub srama, navodi se u saopštenju.

„Obrazovanje očigledno nikad nije bilo prioritet ove vlasti, kao ni budućnost naše dece iako bi to trebalo da bude. Treba napomenuti da, ukoliko nemamo kvalitetno
obrazovanje nećemo nikad imati ni kvalitetno zdrastvo, sudstvo, ništa od onoga što bi trebalo da predstavlja jednu državu“.

Dodaju da godinama unazad prosvetni radnici, oni koji brinu o našoj deci pružajući im svoju ljubav i znanje, doživljavaju nasilje, poniženje, oduzima im se dostojanstvo i kredibilitet.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova država je neizainteresovana za sav rad, trud i zalaganje prosvetnih radnika, zbog toga smo došli u situaciju da nam je kvalitet nastave u krizi, profesori u svakodnevnoj opasnosti. Podržavamo prosvetare i njihove zahteve, jer nam od toga zavisi kakva će nam biti budućnost, budućnost naše dece!“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare