Dok širom Srbije traju protesti protiv nasilja, funkcioneri i visoko kotirani članovi Srpske napredne stranke ga neumorno sprovode. Tuku svoje bivše supruge, njihove očeve, dave decu, seksualno zlostavljaju mališane u vrtićima, nišane pištoljima, prete poslanicima nabijanjem na ražanj…

Poslednji slučaj nasilja u kojoj glavnu ulogu ima neki funkcioner SNS, desio se u Negotinu. Pomoćnik predsednika opštine Negotin i bivši poslanik Skupštine Srbije Mladen Bošković pretukao je bivšeg tašta, naočigled svoje bivše partnerke i njihove maloletne ćerke. U javnosti je objavljen uznemirujući video snimak ovog događaja, na kojem se vidi da se Mladen Bošković i njegov otac fizički obračunavaju sa ocem Anđele Nikolić (Mladenove bivše partnerke). Scena se desila nakon što je Bošković u vidno alkoholisanom stanju došao da vrati dete majci. Na snimku se vidi da Mladen i njegov otac udaraju Anđelinog oca na zemlji, a potom i kako nesrećni čovek dobija dva udarca nogom u glavu.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

U pozadini se čuje plač uplašenog deteta, koje moli majku da idu kući.

Tim povodom, Anđela Nikolić je za Novu rekla:

“Moja ćerka, moj otac i ja doživeli smo porodično nasilje 4. juna kada su Mladen i njegov otac fizički napali mog oca, ispred naše porodične kuće gde dete živi. Mladenov otac, Zoran, je u pokušaju da udari mene, udario dete pesnicom po licu i rasekao joj usnu, zbog čega je od policije dobio zabranu prilaska“.

Podnosi ostavku i “traži pravdu na sudu”

Redakcija Nove ovim povodom je kontaktirala i Boškovićevog pretpostavljenog, predsednika opštine Negotin Vladimira Veličkovića, koji kaže da osuđuje svaki vid nasilja i da će Bošković podneti ostavku.

predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković Foto: www.negotin.rs

“Mladen Bošković će danas, najkasnije sutra ujutru podneti ostavku i tražiti pravdu na sudu. Krivci za ovo što se desilo su i s jedne i s druge strane, ovo nema veze s poslom koji Mladen radi, ali je ostavka njegov moralan čin i nešto što je normalno da se uradi u ovakvoj situaciji. Ovo je jedna velika porodična tragedija, to je agonija koja traje već četiri, pet godina. Žao mi je najviše tog malog deteta, koje je najveća žrtva”, rekao je juče Veličković.

Pročitajte još...

Na pitanje da li je opština na bilo kakav način pokušala da zaštiti ovu devojčicu i njenu majku, kaže da se oni “nisu mešali”.

“Te njihove razmirice traju godinama, u sve su uključeni i Centar za socijalni rad i Tužilaštvo, tako da smo smatrali da ove nadležne službe treba da dođu do rešenja. Mladenova bivša supruga nam se nikad nije obratila za pomoć, iako je ja poznajem, bio sam joj profesor u gimnaziji. Negotin je mali, svi se ovde znamo. Jeste dolazio njen otac, ali tu su dve strane priče, niko neće da odstupi i da se nađe rešenje”.

Ovo nije usamljeni slučaj, već je ko zna koji po redu primer nasilja u kojem se spominje ime nekog funkcionera vladajuće stranke.

Dave decu i prete ražnjem

Nedavno je slična situacija zabeležena i u Batajnici, kada je istaknuti član SNS Milan Bojović snimljen kako rukom drži dečaka (14) oko vrata i odvlači ga u napuštenu kuću, iz koje odjekuju njegovi pozivi za pomoć. Spasili su ga drugovi koji su sve snimali mobilnim telefonom.

Foto: Facebook

Bojović je, inače, specijalni savetnik generalnog direktora u preduzeću Jugoimport SDPR, a nalazi se i na čelu Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje.

Bivši poslanik SNS Janko Langura ispred Skupštine Srbije je pretio šefu Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomiru Lazoviću. Postoji snimak i ovog događaja, koji je takođe objavljen u javnosti.

Foto: Printscreen

“Čovek mi je prvo pretio pretio Tvitera, govorio je da će me na Vidovdan neki lovci ubiti i da će me nabiti na ražanj, da bi se onda pojavio ispred Skupštine i napao me. Nije to slučajni susret dva neistomišljenika koji se otrgao kontroli, već je taj čovek pretio, planirao, pripremio neke rekvizite i došao da me napadne ispred Skupštine”, rekao je ovim povodom Lazović.

Pitanje za Gašića na koje nema odgovora

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je na sednici Skupštine Srbije da je bivši rukometaš i član SNS, Vladimir Mandić, pretio pištoljem jednom muškarcu na Novom Beogradu. On je rekao i da ministar policije Bratislav Gašić odbija da odgovori o incidentu.

Foto:A.K./ATAImages

„Pitao sam ga za bivšeg rukometaša Mandića dva ili tri puta. Dakle, Novi Beograd, oko 23.05 sata, tri NN lica su ušla u zgradu i lupala na vrata Okuka Luke, koji je kroz špijunku na vratima video i prepoznao lice Mandić Vladimira, koji je repetirao i uperio ga ka vratima, nakon čega su se sva tri lica udaljila džipom, a poilicijski službenici uvidom u video nadzor prepoznali su Mandić Vladimira koji je kod sebe imao pištolj“, opisao je Aleksić.

Seksualno nasilje nad više od 30 mališana

Najmonstruozniji slučaj nasilja zabeležen je nedavno u Odžacima. Otkriven je 5. maja kada je uhapšen pedagoški asistent Igor O. (26) iz Bogojeva zbog sumnje da je izvršio nedozvoljeno delo polne radnje nad decom uzrasta od tri i četiri godine u državnom vrtiću u Odžacima.

Foto:društvene mreže

Broj dece koja su duže vreme bila izložena zlostavljanju od strane osumnjičenog Igora O. iz dana u dan raste, a za svako dete biće podneta posebna krivična prijava. Za sad je podneto više od 30 krivičnih prijava protiv zlostavljača. Inače, on je član SNS i bio je na njihovoj izbornoj listi 2020. godine.

Direktor Telekoma vitla stolicom i pljuje košarkaše Partizana

Na nedavo održanoj utakmice između KK Crvena zvezda i KK Partizan, odigranoj u hali Pionir, posebnu pažnju privukao je član Srpske napredne stranke i direktor zadužen za ljudske resurse u državnom Telekomu, Draško Marković. Na pomenutoj utakmici, Marković je vitlao stolicom i pljuvao igrače Partizana nakon čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo policiji da protiv njega podnese krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: Screenshot Twitter

Marković je izgradio reputaciju čoveka koji se ne libi da napadne žene (toj reputaciji je dodao i pljuvanje košarkaša i vitlanje stolicom). U avgustu 2020. godine, Marković je nasrnuo na Mariniku Tepić, potpredsednicu Stranke slobode i pravde, te joj je prilikom konferencije za novinare oduzeo mikrofon i onemogućio nastavak izlaganja.

BONUS VIDEO: Naprednjak davi dečaka u Batajnici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar