Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Tvrdnjom da je predlog zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma imbecilan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvredio je 80 odsto građana Srbije, zaključeno je danas na sednici Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i poručeno da se u Srbiji neće kopati litijum.

U saopštenju SSP navodi da je Predsedništvo zaključilo i da „samo osoba odvojena od realnosti i sa ozbiljnim mentalnim problemima može nazvati imbecilima sve opozicione poslanike i sve građane Srbije koji smatraju da kopanje litijuma može biti štetno po zdravlje ljudi“.

„Takve uvrede neće promeniti stav većinske Srbije i na sednici Skupštine koja mora biti održana to će se videti“, dodao je SSP.

Pročitajte još:

Na toj sednici Vučić ne može da prisustvuje bez obzira što zbog toga „kuka kao Damjanov Zelenko“. Za laganje naroda mu preostaju svakodnevni rijalitiji koje organizuje širom Srbije, a koje televizije sa nacionalnom frekvencijom prenose satima. Ali džaba. Džaba mu sve te laži i podrška Amerike, Nemačke, Francuske i Rusije. Litijum se u Srbiji kopati neće, poručilo je Predsedništvo SSP.

Na sednici je za internacionalnog sekretara partije izabran Konstantin Samofalov iz Beograda, a u sastav Predsedništva izabrana je Dragana Marinković iz Topole.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare