Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić rekla je na današnjoj sednici Skupštine da je njena politička organizaicja došla do saznanja da postoje brojne malverzacije iza kojih stoje frime bliske vlasti, kojima je povereno da za EPS uvoze ugalj. Kako je navela, preteća deklaracija se falsifikuje kako bi se se ugalj uvezen iz Indonezije prikazao kvalitetniji i skuplji.

Rakić je istakla da je pala proizvodnja uglja, zbog nestručnog poslovanja u EPS-u, te da je posao uvoza poveren firmama koje finansiraju vladajuću stranku.

Pročitajte još...

„Zašto ste posao uvoza uglja iz inostranstva poverili vašim finansijerima, vašim sponzorima političkih kampanja. Pitam koliko još vaših firmi i vaših sponzora je dobilo ovaj unosni posao uvoza uglja iz inostranstva. Ako već moramo da uvozimo ugalj iz inostranstva, zašto to ne radi EPS? Zašto su vam potrebni posrednici da uvoze ugalj“, pitala je ona.

Rakić je zatim ispričala kako se ugalj, prema njenim rečima, uvozi iz Indonezije.

Dragana Rakić Foto:Milos Tesic/ATAImages

„Građani Srbije, zamislite – Srbija, umesto iz Republike Srpske, mi uvozimo ugalj iz Indonezije, sa drugog kraja sveta. Imamo saznanja da se prateća deklaracija falsifikuje, a da se ta ugalj iz Indonezije lažno prikazuje kao mnogo kvalitetniji, a time i skuplji nego što jeste. A sve to plaćate vi, građanke i građani Srbije. A dok vi postajete sve siromašniji, ljudi bliski režimu, kumovi, kumići, braća Aleksandra Vučića postaju sve bogatiji. Javno pozivam Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal da ispita koja firma i na koji način uvozi ugalj iz Indonezije. Da li je istina da preskupo plaćamo nekvalitetan ugalj umesto da dobrom organizacijom posla povećamo ekspolatacijom nalazišta sopstvenog uglja.. Zbog čega ovakvim poslovanjem satirete EPS i da li ga na ovaj način sprete za prodaju“, pitala je Dragana Rakić.

BONUS VIDEO: Bahati Orlić u epizodi „nisu vam dobro napravili taj papir“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare