Izborni štab Srpske napredne stranke SNS
Aleksandar Vučić. Izborni štab Srpske napredne stranke Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će izbori biti raspisani u sredu ili četvrtak, Srpska napredna stranka već sutra počinje sa sakupljanjem potpisa za izborne liste na republičkom i lokalnom nivou.

U vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci već unapred znaju tačno kada će izbori biti raspisani i pored toga što oni još uvek nisu formalno raspisani. Tako se SNS već sprema za masovno prikupljanje potpisa, koji se po izbornim pravilima, sakupljaju tek pošto sami izbori budu raspisani i nakon što izborne komisije daju uputstva za izborne radnje.

SNS upravo masovnim i organizovanim prikupljenjem potpisa želi da stekne početnu prednost i da prvi preda svoje liste.

Naime, beogradski SNS je već uputio SMS poruke simpatizerima da sutra u 17 časova dođu da svojim potpisom podrže republičku i gradsku izbornu listu ove stranke.

„Pozivamo Vas da u sredu, 1. novembra ove godine, od 17 časova dođete na adresu Trg republike 3 i svojim potpisom podržite republički i gradsku listu Srpske napredne stranke“, piše u SMS poruci koju je poslao SNS.

Foto: Privatna arhiva

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom gostovanja na TV Prva u nedelju, ali i u petak tokom gostovanja na Pinku, da će izbore raspisati u sredu ili četvrtak i da novih neće biti sve do 2027. godine.

„Ubijte me, 1. ili 2. novembra. Za nas su predstavnici bivšeg režima predstavnici dela građana, mi njih poštujemo, oni žele povratak na vlast. I Aleksić i Đilas, Aleksić je osnivač G17. Sve smo zahteve ispunili i one nepisane i one pogrešno napisane“, rekao je Vučić u nedelju na TV Prva.

Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Podsetimo, vanredni parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i lokalni u više od 60 jedinica lokalnih samouprava, najavljeni su za 17. decembar ove godine.

Vlada Srbije juče je uputila obrazložen predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Takođe, članovi Vlade doneli su na sednici i odluke o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donete su za još 64 grada i lokalnih samouprava u Srbiji.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za Smederevo, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babupnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.

***

BONUS VIDEO – Kampanja kao fontana želja: KOME ŠTA TREBA?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar