Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Skupštine Srbije započela je danas sednicu na kojoj će razmatrati Izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji obrazlaže ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović.

„Ovaj zakon predstavlja opredeljenje države u oblasti socijalne politike, a uključujući demografske potrebe istovremeno je i važan instrument populacione politike. Razlozi za donošenje ovog zakona proizlaze iz analize njegove dosadašnje primene u praksi i potrebe izmena i dopuna postojećih zakonskih rešenja u cilju njegovog unapređenja kao i uređenja odredaba Zakona koje je Ustavni sud svojim odlukama proglasio neustavnim“, rekao je Dmitrović na početku sednice.

On je dodao da su pri analizi efekata zakona korišćeni podaci Informacionog sistema za jedinstvenu isplatu prava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na današnjoj sednici poslanici će razmatrati i potvrđivanje ugovora između Srbije i Singapura o otklanjanju dvostrukog oporezivanja.

Kako je najavljeno, oni će ove zakone obraditi pre podne, dok je za 16.00 časova zakazana sednica na kojoj poslanici, poslednjeg četvrtka u mesecu, postavljaju pitanja predsednici vlade i ministrima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar