Marko Bastać i Radomir Lazović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Sastanak predstavnika koalicije "Biramo borbu" i Marka Bastaća - upravo je završen, saznaje Nova.rs. Kako za naš portal kaže kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, Bastaću je predložena saradnja u ovoj opštini, a rok za njegovu konačnu odluku je ponedeljak.

“Građani Starog grada su nedvosmisleno pokazali da žele promenu na čelu opštine i smenu Srpske napredne stranke. Zbog toga smo listi Marka Bastaća uputili predlog da zajedno formiramo vlast. Ovaj predlog zasnovan je na programskim načelima koja će unaprediti život građana i omogućiti da u mraku koji je uvela Srpska napredna stranka, ipak imamo svetionik slobode. Odgovor očekujemo do ponedeljka 17. juna, a ukoliko Bastać prihvati ovaj predlog, pristupiće se izradi detaljnog koalicionog sporazuma.” – izjavio je Radomir Lazović.

Dodao je da je predlog za formiranje vlasti na Starom gradu zasnovan na programskim načelima čije sprovođenje, u domenu mogućnosti opštine, treba da unapredi život građana Starog grada, kao što su unapređenje parkiranja, preuređenje i održavanje zapuštenih prostora i zelenih površina, suprotstavljanje investotorskom urbanizmu, unapređivanje standarda zaštite životne sredine kroz programe povećanja energetske efikasnosti stambenih objekata.

Lazović navodi i  solidarne mere zaštite i pomoći najugroženijima, zaštitu arhitektonskog i urbanističkog identiteta Starog grada, zaštitu kulturnog nasleđa i inovativne kulturne politike u okviru ustanove kulture Parobrod, kao i poštovanje principa nulte tolerancije za korupciju u radu opštine.

PROČITAJTE JOŠ

„Deo predloga posvećen je neophodnosti obezbeđivanja dodatnog finansiranja opštinskih programa i projekata, što bi moglo biti važno zbog malih nadležnosti i ograničenih sredstava gradskih opština u Beogradu.  Prema ovom predlogu, neće biti trgovine mandatima ili funkcijama već će se raspodela odgovornosti i vodećih uloga u radu opštine vršiti proporcionalno ostvarenom izbornom rezultatu, odnosno prema odnosu osvojenih mandata u Skupštini opštine Stari grad“, rekao je Lazović.

Podseća da je koalicija „BIRAMO STARI GRAD“ pobednik izbora na Starom gradu, sa osvojenih 37 procenata, odnosno 23 mandata. Lista Srpske napredne stranke, zajedno sa svim koalicionim partnerima koji idu od Vojislava Šešelja do Rasima Ljajića, osvojila je 34 procenta glasova, odnosno 21 mandat, a lista „ČUVARI STAROG GRADA“ Marka Bastaća, 16 procenata, odnosno 10 mandata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare