Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nemanja Šarović, poslanik Srpske radikalne stranke koji je nedavno napustio SRS, uputio je Narodnoj skupštini predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica u vezi sa korona virusom a posebno tačnog broja preminulih od posledica zaraze kao i broja zaraženih, saznsje portal Nova.rs.

Nova.rs je imala uvid u Šarovićev dopis predsednici Skupštine, s obzirom da je do konstituisanja novog saziva prethodni i dalje na snazi.

PROČITAJTE JOŠ...

Šarović je zatražio da se odbor formira „po hitnom postupku“.

U pet tačaka kojim se propisuje izgled i rad anketnog odbora, navodi se, između ostalog, da bi trebalo da ga čini „po jedan narodni poslanik iz pet najvećih poslaničkih grupa“, ali da će se smatrati validnim i ako tri od pet poslaničkih grupa da svog predstsavnika za ovo telo.

Predsednik odbora, prema ovom dokumentu, trebalo bi da obavlja onaj poslanik kog delegira najveća opoziciona poslanička grupa.

„Dužno st Anketnog odbora je da sagleda sve okolnosti i utvrdi činjenice u vezi sa korona virusom KOVID 19 a posebno tačnog broja preminulih od posledica zaraze korona virusom KOVID 19, kao i broja zaraženih navedenim virusom u Srbiji. Anketni odbor ima pravo da traži od svih relevantnih državnih organa i organizacija podatke, isprave i obaveštenja, kao i da od građana uzima izjave koje su mu potrebne“, navodi se u dokumentu.

Ipak, pitanje da li će Anektni odbor uopšte i biti formiran, odnosno da li je zahtev poslat prekasno, s obzirom da se uskoro očekuje konstituisanje novog saziva Narodne skupštine, u kom Šarović neće biti poslanik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar