Foto: N1

Doskorašnji zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović, koji je tu partiju napustio zbog neslaganja sa ostatkom rukovodstva, najavio je da će osnovati novu političku organizaciju kojoj će, kako je naveo, jedini cilj biti "rušenje aktuelnog režima".

On je u intervjuu za Kurir kazao da nema sredstva za osnivanje partije i da „snagom ideja može mnogo toga u Srbiji da se popravi, a da novac tu ne igra presudnu ulogu“.

„Za osnivanje odbora po Srbiji, plaćanje stranačkih prostorija, kao i svih drugih propratnih stvari, potrebne su ogromne pare, a ja taj novac nemam. Ne želim ni da me sponzorišu kojekakvi tajkuni jer bi onda i bavljenje politikom izgubilo svaki smisao… Zato nameravam da uz minimum uloženog novca stvorim organizaciju koja će biti sposobna da sruši aktuelni režim s Vučićem na čelu“, kazao je Šarović.

Takođe je rekao da nije kontaktirao nikoga od potencijalnih saradnika od kada je napustio SRS, da mu „nije ideja da otima bilo čije odbore niti da pravi stranku preletača“.

„Ko prepozna nešto dobro u idejama koje iznosim, taj će mi sam pružiti podršku, svakodnevno me zove veliki broj ljudi iz cele Srbije. Nemam nameru nikoga iz opozicije da napadam jer imam samo jednog političkog protivnika. To je Aleksandar Vučić, zato što je on najjači politički akter u Srbiji i čovek koji odlučuje o svemu“, kazao je on.

Šarović je prošle nedelje podneo ostavku na sve funkcije u stranci, a za agenciju Beta je tada kazao da je to učinio zato što je smatrao da je trebalo „žešće da se kritikuju Srpska napredna stranka (SNS) i (predsednik) Aleksandar Vučić“.

Na pitanje Bete da li je zbog svojih stavova imao problem s Vojislavom Šešeljem ili s nekim drugim ljudima iz vrha SRS, Šarović kaže da se „zna ko je glavni u SRS i ko određuje ko će i kako govoriti“.

„Ne želim da se bavim prošlošću, ja sam tu priču zatvorio. U ovom trenutku moj jedini politički protivnik je Aleksandar Vučić“, rekao je Šarović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare