Savo Manojlović i Radomir Lazović
Savo Manojlović i Radomir Lazović Foto: FoNet/Milica Vučković; Milos Tesic/ATAImages

Zeleno-levi front reagovao je nakon sednice Skupštine Zemuna na kojoj je izabrano novo rukovodsto navodeći da su iznenađeni podrškom odbornika Kreni-promeni kandidatkinji iz redova Srpske napredne stranke. Iz ovog pokreta, s druge strane, poručuju da neće odgovarati na besmislene napade i da ih začuđuje konstruisanje ove teme budući da, kako su naveli, SNS ima većinu i bez bilo kojih odbornika opozicije.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zemun potvrđeni su mandati izabranim odbornicima, saopšteno je iz ove opštine.

Odlazeći predsednik Skupštine opštine Miroslav Gajić poželeo je uspešan rad budućem sazivu Skupštine, a sednicu je nastavila da vodi najstarija odbornica Jelena Radojčić. Za predsednicu Skupštine izabrana je Andrijana Kukolj, a za zamenika predsednika Skupštine Marko Bojić.

U nastavku sednice Skupštine, a na predlog predsednice Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijane Kukolj, većinom odborničkih glasova za predsednika opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević, a za njegovog zamenika Žika Krstić.

Ova sednica izazala je veliku pažnju javnosti, zbog navoda da su odbornici pokreta Kreni-promeni podržali izbor Kukolj. Iz Zeleno-levog fronta juče je stigla reakcija u kojoj navode da su iznenađeni podrškom koju su, kako su naveli, SNS kandidatkinji za predsednicu Skupštine opštine Zemun dali odbornici Kreni-promeni.

„Svi pojedinci koje SNS predlaže za odgovorne funkcije rade u službi sveopšte otimačine javnih resursa, sprovode štetne politike, a mnogi su u službi čistog kriminala. Danas je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zemun, izabrana kandidatkinja SNS Andrijana Kukolj sa 42 glasova ZA i 5 glasova BIRAMO ZEMUN protiv. Za nas je svaka saradnja ili podrška SNS-u neprihvatljiva“, naveli su, između ostalog, u saopštenju.

Ubrzo je stigla i reakcija iz Kreni-promeni u kojoj se navodi da je prostom matematičkom računicom je lako proverljivo da odbornici Kreni-Promeni nisu mogli dati podršku kandidatkinji za predsednicu opštine.

„Jer ako je od 57 odbornika opštine Zemun 42 glasalo za izbor predsednice skupštine opštine, tome se nisu mogli protiviti samo odbornici Biram borbu kojih ima samo 5, dok odbornika Kreni-Promeni ima 14. Pogotovo začuđuje da se pre obavljenog tajnog glasanja za izbor predsednice Skupštine opštine Zemun, na jednom portalu pojavio izveštaj ko je kako glasao identičan saopštenju ZLF“, navode iz ovog pokreta.

PROČITAJTE JOŠ...

Oni su dodali dakao i do sada neće odgovarati na besmislene napade od strane opozicionih stranaka.

„Umesto rasprava unutar opozicije, pozivamo sve građane da u četvrtak u 8:00 časova prisustvuju protestu ispred Ustavnog suda na koji pozivaju meštani iz dolne Jadra i na delu dokažu borbu za promene“, istakli su i organizacije koju vodi Savo Manojlović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare