Aleksandar Šapić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Naše ruke biće raširene za sve predloge opozicije. Po završetku izbora bićemo spremni da sa svima razgovaramo o formiranju vlasti, a i sa onima sa kojima ne budemo formirali vlast razgovaraćemo u parlamentu, bićemo spremni da poslušamo neki njihov dobar predlog ili zajednički neki projekat sprovedemo", rekao je Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred SNS.

„Aposlutno nećemo dizati zidove među nama. Što se Srpske napredne stranke tiče, interes Beograđana biće na prvom mestu i bez obzira odakle predlozi i inicijative budu
dolazile biće dočekane raširenih ruku”, poručio je danas Aleksandar Šapić, a saopštila je njegova informativna služba.

On je, gostujući u emisiji „Jutro“ na TV Prva još jednom naglasio da u lokalnoj politici nema prostora za ostrašćenost, te da je dobar primer za to „upravo opština Novi Beograd u kojoj su za vreme njegovog rukovođenja, gotovo sve političke partije participirale u vlasti, bez obzira na različite stavove po nacionalnim pitanjima“.

„Za 10 godina koliko vodim opštinu ne postoji stranka sa kojom nisam sarađivao, bez obzira na to što smo svi imali različite nacionalne stavove, ali smo pokazali da na lokalnom nivou možemo da uradimo mnoge dobre stvari i nismo imali nikad nijedan problem u toku vršenja mandata. Milsim da u lokalnoj politici nema prostora za ostrašćenost,
ako ga i ima na nacionalnom nivou na lokalnom nema i u skladu sa tim ću se ponašati i u ovoj kampanji“, rekao je on.

Šapić je istakao da će tokom kampanje on, u ime Srpske napredne stranke, predstaviti planove za Beograd.

„U ovih mesec i po dana ćemo izaći sa planovima za Beograd, sa svim onim što planiramo da uradimo i svakako da, ukoliko budemo dobili poverenje građana, i sastavimo gradsku vlast, da ću preuzeti odgovornost za vođenje grada. Mi ćemo se u kampanji baviti izlaganjem programa. Želimo da sve ono što je bilo dobro nastavimo, da sve dobre i kapitalne projekte završimo. Tu pre svega mislim na obilaznicu oko Beograda, početak izgradnje metroa, rekonstrukciju velikih bulevara, izgradnju tunela, novih mostova. Izaći ćemo i sa novim projektima. Pokušaću da sve one dobre stvari koje sam do sada radio na Novom Beogradu i kojе su se pokazalе kao dobrе, korisnе građanima, implementiram i na nivo grada“, rekao je on.

Šapić je naglasio da mu je posebno drago što će listu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima predvoditi prof. dr Danica Grujičić.

„Ona je mene 2016. godine podržala na izborima za predsednika opštine Novi Beograd, pa onda i 2018. za gradonačelnika. Pomagala mi je tada na planu razvoja zdravstva u Beogradu koji podrazumeva implementaciju primarne zdravsteve zaštite, pravljenje ambulanata u svakom delu grada, stavljanje akcenta na porodičnog lekara. To je njen projekat, koji mi je predložila još pre četiri godine. Mnogo mi je drago što je prva na listi i verujem da će mi nakon ovih izbora pomoći da ga zajedno konačno i sprovedemo“, rekao je Šapić.

Ponovio je da ga je iznenadio pokušaj ismevanja njega u nedavnom nastupu jednog od protivkanidata Vladete Jankovića.

„Mene je to iznenadilo od strane gospodina Jankovića. Ja poštujem i cenim i njega i njegov rad, kao mali sam voleo da gledam emisiju ‘Mitovi i legende’ koju je on uređivao i vodio. Kasnije je bio jedan od nosilaca petooktobarskih promena ispred DSS-a, blizak saradnik Vojislava Koštunice, pa dugogodišnji ambasador u Velikoj Britaniji i Vatikanu. Nisam očekivao od njega da će na taj način, podrugljivo, nastupiti. Ja svakako njega ismevati nikada neću, jer u svom političkom radu nikada nikoga nisam ismevao ili vređao“, zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO Nova.rs u potrazi za fakultetom na kojem je doktorirao Aleksandar Šapić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare