Foto:Screenshot/RTS

Na sednici Skupštine Srbije došlo je do rasprave između ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i poslanice Narodne stranke Marine Lipovac Tanasković u vezi sa dešavanjima na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, 31. oktobra ove godine, kada je došlo do višesatne obustave avio-saobraćaja.

Goran Vesić se, dok je odgovarao na pitanja poslanice Narodne stranke, dotakao i njenog tvita o havariji koja se desila na Aerodromu.

„U vezi sa tim događajem uputite zahtev za informacije od javnog značaja i dobićete izveštaj Aerodroma i nema potrebe da mistifikujemo stvari tamo gde ih nema. Napišite zahtev i zvanična inspekcija će vam dati odgovore… Nemojte da priželjkujete da je poginuo bagerista“, rekao je Vesić.

Na to se javila Marina Lipovac Tanasković i pokazala slike koje su mediji objavili, te naglasila da su bili isečeni telekomunikacioni kablovi.

„Što se tiče tvita, drago mi je što ste ga spomenuli, bila sam vrlo kulturna u njemu, a vi ste mi se obratili sa šest tvitova, ali ja nisam odgovorila jer sam htela ovde da vas sretenem i pitam. Zašto ste na tom tvitu napisali da li verujete vašim očima i izvolite slike, a na tom tvitu niste postavili slike, već ste ih dali medijima da prenesu. Ovo nije struja, ovo su telekomunikacioni kablovi. Ja znam da to ne znate, ali onaj koji vam je dao ovu sliku on nema pojma“, rekla je Lipovac Tanasković pokazujući slike.

Foto:Screenshot/RTS

„Da ste me pažljivo pratili videli biste da su prekinuti i telekomunikacioni i strujni kablovi. Imate zakonsku mogućnost da dobijete odgovore, poslanik ste, a i kao građanin možete lepo da napišete zahtev i zvanična inspekcija će dati odgovore i pokazati slike i videli ste šta je prekinuto“, odgovorio je Vesić poslanici Narodne stranke.

On je naveo kako pista nije radila jer je „nestala struja“, te nije bilo avio-saobraćaja nekoliko sati.

Foto:Screenshot/RTS

„Nemojte praviti misteriju tamo gde je nema, i nemojte pričati da je neko mogao da pogine, tamo gde niko nije poginuo. To nemojte da radite… Prema tome, uputite zvaničan zahtev i ja vam garantujem da ćete dobiti izveštaj Aeorodroma i inspekcije“, dodao je još Vesić.

Opširnije o dešavanjima na današnjoj sednici čitajte u našem lajv blogu.

Podsetimo, poslednjeg dana oktobra na Aerodromu „Nikola Tesla“ došlo je obustave avio-saobraćaja jer je, kako je to tada rekao ministar Vesić, bagerista pokidao kablove za struju. Poletanja i sletanja bila su tada obustavljena od 16.45 časova do nešto posle 19 časova.

Kompanija Er Srbije je tom prilikom navela da je više letova te kompanije bilo preusmereno na Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu.

Inače, nakon tog događaja došlo je do obračuna Vesića i Marine Lipovac Tanasković na Tviteru.

Goran Vesić i Jelena Tanasković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

„Na Aerodromu ne može da dođe do kidanja kablova, jer su ti kablovi zaštićeni sa uljem. U trenutku kad počne da curi ulje iskoči osigurač u trafou i nema napona na mreži. Pod dva, bager nema nikakvu zaštitu od struje, nikakav ‘kavez’ i slično. Samo ako bi kašika bagera dodirivala zemlju u trenutku prekida, bageristi ne bi bilo ništa, jer bi imao uzemljenje. Vidim da vas interesuje tema, pa da razjasnimo… znači prekid kabla, bez dodira sa zemljom“, napisala je tada Lipovac Tanasković na Tviteru.

„Da je bager (metalna radna mašina za otkopavanje zemlje) pokidao glavni kabal za napajanje strujom na Aerodromu, i bager i radnik bi bili sprženi od strujnog udara“, dodala je tada još ona.

„Poštovana g-đo, molim Vas da ne prizivate nesreću tamo gde je nema. I da je ne želite ako se već nije dogodila. Hvala Bogu bagerista je živ. Nadam se da verujete inspektorima i svojoj državi? Dakle, malo više pažnje, poverenja u državu, malo manje želje da se dogodi neka nesreća da biste dobili neki politički poen i malo manje mržnje“, napisao je tada Vesić na Tviteru.

***

BONUS VIDEO – Radovi i muke putnika na beogradskom aerodromu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar