Foto:Vesna Lalić/Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je večeras da je na Aerodromu "Nikola Tesla" bagerista pokidao kablove za struju zbog čega je ranije danas došlo do obustave sletanja i poletanja.

„Upravo je odleteo prvi avion sa Aerodroma ‘Nikola Tesla’ posle prekida koji je trajao više sati zbog kidanja kablova za napajanje strujom od strane bageriste. Kako je najvažnija bezbednost putnika, letovi su odmah obustavljeni i obnovljeni su odmah pošto je kvar otklonjen“, naveo je Vesić.

Podsetimo, portal Nova.rs ranije danas je preneo saznanje da je došlo do kidanja kablova za struju zbog čega je više sati bio obustavljen avio-saobraćaj.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je ranije naveo da su zbog tehničkih razloga poletanja i sletanja bila obustavljena od 16.45 časova, a nešto posle 19 časova Aerodrom je saopštio da je avio-saobraćaj ponovo normalizovan i da se letovi odvijaju neometano.

„Zahvaljujemo se putnicima na razumevanju i strpljenju“, poručili su sa Aerodroma „Nikola Tesla“.

Kompanija Er Srbije je ranije navela da je više letova te kompanije tokom popodneva i večeri koji su planirani za sletanje preusmereni na Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu.

BONUS VIDEO – Direktni let Peking – Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar