Foto: Miljana Isailović/Nova.rs; privatna arhiva; aleksandra Petrovic

Predsednica leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić izjavila je danas da su radnici fabrike Jura obustavili rad zbog smanjenja porcija i povećanih cena u menzi, kao i zbog katastrofalnih uslova u toaletima, a da nakon dva dana štrajka niko iz vlasti nije našao za shodno da ih poseti i pomogne im u ostvarivanju prava.

Spirić je navela da je vlast obezbedila subvencije Juri kako bi se hvalila otvaranjem radnih mesta, a onda dopustila da te fabrike postanu moćnije od zakona i države, jer ih nije briga za radnike.

PROČITAJTE JOŠ...

„Umesto da se bore za povećanje zarada radnicima, kako bi destimulisali poslodavce da ih teraju na prekovremeni rad bez naknade, imamo fabrike sa kaznenim bonusima, mizerne naknade za topli obrok, hranu sa isteklim rokom i katastrofalne higijenske uslove u toaletima“, naglasila je Spirić u saopštenju.

Dok radnici štrajkuju, istakla je Špiri, ministri uživaju u žurkama u Veneciji koje koštaju dva miliona evra, a predsednik države nosi patike od 1.000 evra.

„Gospodo iz vlasti, ne vređajte narod patriotskom propagandom kada ste svesno dozvolili da vam ljudi na jugu rade sedam dana u nedelji, po 12 sati dnevno, za plate koje su 30.000 dinara niže od prosečnih“, poručila je Spirić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare