Rade Basta Foto: TANJUG/ Ministarstvo privrede/ Ðorde Krstic

"Razumem nezadovoljstvo građana, jer sam i sam nezadovoljan mnogim stvarima i smatram da treba kontinuirano raditi na unapređenju ambijenta u mnogim poljima, posebno u privrednom i energetskom sektoru, jer je uspeh na ovim poljima temelj napretka našeg društva u celini", kaže u razgovoru za Danas Rade Basta, ministar privrede odgovarajući na pitanje kakav je njegov stav prema protestima „Srbija protiv nasilja“.

U intervjuu za Danas Basta je istakao da je bio ispred škole „Vladislav Ribnikar“, te da su i ostali članovi Vlade morali da budu na ulici sa građanima.

„Ispred škole ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu, u kojoj se dogodio stravičan masakr, nalazio sam se prvo veče i zajedno sa našim građanima bili smo ujedinjeni u tuzi i bolu. Sa mnom je ispred škole bio i moj sin. Razumem i osećam isto nezadovoljstvo kao i građani, ali život mora da se nastavi i svi mi moramo da damo doprinos u izgradnji društva bez nasilja. Smatram da su i ostali članovi Vlade Srbije morali da budu na ulici sa građanima zbog tragedije koja nas je sve zadesila, ali svako donosi svoje odluke. Uvek gledam šta je to što mogu da uradim i uvek kad sam u prilici da menjam stvari na bolje, to ću i učiniti“, rekao je Basta.

Naglasio je da je Srbiji potrebno jedinstvo, ali i prokomentarisao izjavu premijerke Ane Brnabić koja je optužila neke funkcionere koji šetaju na protestima.

„Pravo na nenasilan protest u vidu šetnje ima svako u ovoj zemlji“, naveo je on.

Na pitanje da li bi mogao da bude deo Narodnog pokreta na čijem će čelu biti Aleksandar Vučić, Basta je podvukao da će doneti odluku kada budu imao jasnu agendu čime će se pokret baviti.

Ceo intervju pročitajte na Danas.rs.

Bonus video: Ministar Rade Basta ispred Ribnikara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare