Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Gojko Božović, Konferencija za novinare organizovalo je Udruženje građana Proglas Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Katastrofalan položaj Srba na Kosovu i Metohiji posledica je pogubnog manira vlasti Aleksandra Vučića da samodržačke i stranačke interese predstavlja kao državne i nacionalne, ocenila je inicijativa ProGlas.

U saopštenju povodom jučerašnjeg sastanka s predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, iz inicijative su naveli da su se saglasili da je za pitanje Kosova i Metohije ali i za sve druge političke probleme u Srbiji, „ključan preduslov demontaža ličnog režima Aleksandra Vučića“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Inicijativa ProGlas pruža punu podršku svim političkim organizacijama Srba sa Kosova i Metohije koji predstavljaju izvorne zastupnike interesa građana koji žive u tim sredinama i čiji glas mora biti uvažen prilikom rešavanja njihove političke sudbine“, stoji u saopštenju.

Sastanku s predstavnicima ProGlasa prisustvovali su članovi Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije i Srpskog nacionalnog foruma iz Gračanice, i Narodnog pokreta „Otadžbina“ iz Kosovske Mitrovice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare