Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Posle Kosjerića, premijerka Ana Brnabić danas je posetila i Zaječara, dva dana posle predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića. Neko bi rekao, kao da su izbori... A u stvari jesu i to baš u ova dva grada i to 28. marta, dakle, za svega nekoliko dana. Interesantno je da je premijerka u Zaječaru bila i u junu 2020, uoči parlamentarnih izbora, kao i u februaru 2018. pred lokalne i beogradske izbore. enju, a premijerka će verovatno danas, kao i prošlog puta ostati pri stavu da to nema veze sa funkcionerskom kampanjom.

Čini se da su građani Zaječara navikli na ovakvu najezdu državnih funkcionera pred izbore.

Kad je reč o premijerki, njenu agendu nije potrebno znati unapred. Sudeći po dosadašnjoj praksi, gotovo je sigurno da će se baš negde u ta doba pojaviti.

Sada se u Zaječaru pojavila četiri dana pred izbore. I ne, tvrdi, nije u funkcionerskoj kampanji.

Pre ovoga u Zaječaru je bila i u junu 2020, takođe neposredno pred parlamentarne izbore. I tada su joj novinari postavili pitanje u kom je svojstvu tog dana bila u ovom gradu, te da li je reč o funkcionerskoj kampanji. 

Nisam došla u radno vreme 

„Ovo mi je treći put da sam u Zaječaru. I tada me niste pitali zašto sam u Zaječaru i da li sam u funkcionerskoj kampanji. I to što su raspisani izbori, to ne znači da ja nisam još uvek predsednica Vlade. Ne znači da ja ne radim svoj posao. Ne znači to da ne privodim kraju svoj mandat predsednice Vlade, obilazeći lokalne samouprave i vodeći računa o tome, šta smo uradili i da li smo nešto završili“, rekla je Brnabić, a zatim objasnila da bi to bila funkcionerska kampanja da je došla u radno vreme, obišla štand SNS-a, bila u sedištu stranke i u Zaječaru pozivala ljude da glasaju za Srpsku naprednu stranku.

Danas je premijerka u Zaječaru u radno vreme, kao što je bila i u februaru 2018. neposredno uoči martovskih lokalnih i beogradskih izbora. Predsednica Vlade tada je razgovarala sa čelnicima lokalne samouprave o infrastrukturnim projektima koji se realizuju i podsticaju razvoja privrede.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Slučajno i u Kosjeriću 

Ovog puta Brnabić u Zaječar dolazi nekoliko dana posle predsednika Aleksandra Vučića, koji je baš iz ovog grada poslao poruku da kreće u obilazak svih važnih infrastrukturnih projekta u Srbiji.

„To je važno zbog stope rasta“, rekao je tada Vučić.

Nikako zbog toga što Zaječarci izlaze na birališta.

Kao i građani Kosjerića, koje je Brnabić posetila 15. marta premijerka je i ovde došla u radno vreme, a ispred opštine dočekali su je predstavnici Srpske napredne stranke. Obećala je građanima rešavanje problema koji ih najviše štiti, a to je čist vazduh. Slučajno ili ne i u Kosjeriću je Brnabić poslednji put bila u junu prošle godine.

Baš nekako pred izbore.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare