Foto: Vesna Lalić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ta stranka zahteva da lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu, zakazani za 28. mart, budu odloženi do okončanja dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropske unije.

„Apsolutno je neprihvatljivo održavanje lokalnih izbora pod sadašnjim uslovima, jer se ništa nije promenilo u odnosu na parlamentarne od 21. juna prošle godine. Prvi zahtev Narodne stranke u dijalogu vlasti i opozicije biće odlaganje izbora u Zaječaru“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u tom gradu.

On je istakao da Narodna stranka ostaje verna svojim principima, dodavši da su dali reč da neće učestvovati ni na jedim izborima, dok se ne steknu uslovi da oni budu fer i slobodni.

„Verujem da će građani umeti da cene principijelnost i naš čvrst stav. Lokalni izbori su veoma važni za građane, ali ako ne budemo konzistentni i verni svojim principima, nikada nećemo biti u stanju da promenimo pošast koja je zarobila Srbiju“, kazao je Jeremić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, svi koji budu učestvovali na lokalnim izborima 28. marta biće deo nelegitimne vlasti u Zaječaru i sigurno će snositi posledice po promeni režima, koja će se dogoditi „brže nego što se danas mnogima čini“.

Predsednik Narodne stranke je naveo da je „primetan veliki strah kod građana Zaječara, koji žele da razgovaraju, ali se boje fotografisanja“.

„Dotle smo stigli jer nas vode kriminalne bitange, kako na lokalnom nivou u Zaječaru, tako i na svim nivoima vlast. Narodna stranka na to kaže ‘ne’. Mi smo otpor takvoj vrsti vođenja Zaječara i ostatka Srbije i zato nećemo izaći na izbore 28. marta, jer za to ne postoje uslovi“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je lokalna vlast u Zaječaru proglasila vanrednu situaciju zbog virusa korona, ali da su uprkos tome raspisani lokalni izbori, jer „režim nijednog trenutka ne mari za živote građana, nego mu je važno samo da što duže opstane na vlasti“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare