Foto: TANJUG/ FOTO ZOOMU/ ZORAN DJUROVIC / STRAHINJA ACIMOVIC / Press služba SPS

Šest dana pred izbore u Kosjeriću i Zaječaru, najviši predstavnici vlasti bukvalno su okupirali ove gradove, a sve pod parolom neodložnog i važnog posla baš sad i baš u tim mestima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je baš danas obilazio radove na saobraćanicama u Zaječaru jer se isti izgleda ne mogu obići drugim danima. Slučajno se, kako kaže, danas našla u Kosjeriću i ministarka državne uprave i lokalne samouprave i funkcionerka SNS Marija Obradović, a sve samo da bi najavila adaptaciju dve učionice i hodnika jedne osnovne škole. Neodložna posla danas je u Kosjeriću imao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Zaječar i Kosjerić poslednjih nekoliko nedelja postali su glavna mesta okupljanja najviših funkcionera vlasti. Praktično smo svedoci svojevrsnom desantu vlasti na ove gradove.

Koliko god se upinjali da negiraju činjenicu da su u funkcionerskoj kampanji, jasno je da su ova dva mesta u fokusu vladajuće stranke isključivo zbog lokalnih izbora koji se održavaju 28. marta ove godine.

Tako se danas u Kosjeriću pojavila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović. Važan povod, koji nikako nije mogao biti odložen, adaptacija dve učionice i hodnika u Predškolskoj ustanovi „Olga Grbić“ u Kosjeriću.

Foto:TANJUG/ FOTO ZOOMU/ ZORAN DJUROVIC

 

Ovde čak nije bil reč ni o obilasku već renovirane učionice, nego najava nečega što će tek da se desi.

Reklo bi se, baš neodložna i važna poseta.

Poput svog kolege iz Vlade Srbije Tomislava Momirović koji je posetio Zaječar jer je to isplanirano dva meseca unapred, tako se i ministarka Obradović sasvim slučajno našla u Kosjeriću baš uoči izbora.

Na pitanje novinara da li je u funkcionerskoj kampanji ministarka je odgovorila da se tako „slučajno namestilo“.

Foto:: Press služba SPS

Slučajno je po svoj prilici danas u Kosjeriću i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. Njegova stranka na lokalne izbore izlazi na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom.

Danas se „slučajno namestilo“ da i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Zaječar.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Na pitanje novinara o funkcionerskoj kampanji, Vučić je kao argument da nije u njoj naveo to da nijednom nije spomenuo lokalne izbore. To međutim nije odgovor na pitanje i zašto baš sad i zašto u Zaječaru obilazi radove na gradskim i međugradskim trasama.

Slučajno su se tako u Kosjeriću i Zaječaru prethodne tri nedelje našli predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministri Aleksandar Vulin, Siniša Mali, Anđelka Atanasković…

Uprkos zakonu koji to zabranjuje, i činjenici da je upravo aktuelna vlast usvojila odredbu kojom se funkcionerska kampanja zabranjuje, građani Srbije su svedoci klasične funkcionerske kampanje koja se vodi poslednjih nekoliko nedelja u Kosjeriću i Zaječaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare